PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 
YBJM Lokeren brons Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
woensdag, 14 september 2016 17:45

Lokeren: eerste tornooi van het seizoen voor de PBA-selectie
Onder een stralende zon reisde een delegatie van PBA-selectiespelers naar Lokeren voor het eerste tornooi van het seizoen. Het was afwachten hoe ze de vakantie verteerd hadden !

Lees meer...
 
Spinshuttle 's 3de Winteruurtornooi Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
woensdag, 14 september 2016 00:00

Spinshuttle 's 3de Winteruurtornooi voor dubbelploegen, DD, HD en GD, gaat door op 29 oktober in de Sporthal Brasel te Dessel. Klik op de icoontjes voor verdere informatie.UitnodigingUitnodigingClubgegevens Sporthal

 
Inschrijven voor Yonex Belgian Junior Master Circuit - Georges Rogiers Tornooi 2016 Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
woensdag, 07 september 2016 17:37

Beste club, bestuurder, verantwoordelijke, speler, ouder,
Op zaterdag 15 oktober 2016 gaat het jaarlijkse bronzen YBJM Georges Rogiers tornooi door. Dit jeugdtornooi gaat door in het sportcentrum van Borgerhout aan de Plantijn en Moretuslei. Er worden enkels en dubbels gespeeld in de categorieën MiniBad, -11, -13 en -15, volledig naar het reglement van een bronzen tornooi van het Yonex Belgian Junior Master Circuit. Het reglement van het YBJM kan je raadplegen op de website van Badminton Vlaanderen.  Je kunt met vragen steeds terecht bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Inschrijven kan alleen via deze link http://www.badmintonvlaanderen.be. We hopen jullie talrijk te mogen ontmoeten op 15 oktober voor een spetterend tornooi met sportieve en spannende wedstrijden voor alle leeftijden.
Sportieve groeten,
Linda Schippers
PBA Tornooicommissie

 
Dringend vrijwilligers gezocht voor YBI 2016 Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
zaterdag, 03 september 2016 19:49

Geen succesvol evenement zonder de nodige vrijwilligers! Dit is ook zo voor het jaarlijks topevenement te Leuven. Men is dan ook dringend op zoek naar vrijwilligers die, op het YBI op vrijdag 16/9 en zaterdag 17/9, willen helpen om bepaalde taken in de sporthal op zich te nemen. Meer info vinden de vrijwilligers op deze link.

 
YBI 2016 Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
dinsdag, 23 augustus 2016 11:15

YBI 2016, een evenement om niet te missen. De Sportoase moet tot de nok toe gevuld zijn. Allen daarheen !

 
Infobrief nr1 Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
dinsdag, 02 augustus 2016 09:44

Om het nieuwe seizoen te starten hebben we al direct een nieuwsbrief voor de geinteresseerden. 

 
Nieuw tarief voor boetepunten! Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
dinsdag, 02 augustus 2016 12:58

Laat het geweten zijn dat, sinds 28 juni 2016, een boetepunt is gelijk gesteld aan €1,95.

 
In memoriam Edgard Verpoorten Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
vrijdag, 29 juli 2016 09:38

Wie had durven denken dat we nu al voor Edgard een in memoriam moesten schrijven. Maar nu is het dan zover. Op dinsdag 5 juli 2016 hebben we helaas afscheid van hem moeten nemen, samen met zijn familie en vele badmintonvrienden. Niet gepland en veel te vroeg.

Edgard heeft het leven van ieder van ons op een of andere manier geraakt. Iedereen heeft zijn eigen verhaal met hem, ook de PBA, waar hij jarenlang bestuurder was. Op de algemene vergadering in 1986, nu 30 jaar geleden, begon Edgard als bestuurder bij de PBA, toen nog Provinciale Badmintonraad Antwerpen genaamd. Hij begon als verantwoordelijke van de recreantencommissie, maar nam er al gauw de jeugdcompetitie bij en zou ook later de sportcommissie leiden. Van 1998 tot 2004 was hij voorzitter van de jeugdtrainingscommissie, een taak die hij met veel passie ter harte nam. Aangezien zijn kinderen, zowel Gregory als Elspeth, deel hebben uitgemaakt van de provinciale selectie, had hij alvast heel wat kennis en ervaring van binnenuit. De jeugd werd de rode draad doorheen zijn PBA carrière. Hij was steeds betrokken bij de organisatie van de IPJO en vaak ook het Georges Rogiers tornooi. Hij eindigde zijn tijd bij de PBA iets rustiger met de reglementen-, tucht- en klachtencommissie en verliet de vereniging na 22 jaar uiteindelijk samen met Patricia in 2008. Hij heeft veel voor PBA betekend.

Edgard en Patricia zijn altijd fijne gastheren geweest. Toen Walter Van Gorp in 1996 de jaarlijkse traditie startte om met het bestuur en medewerkers een teamdag te organiseren, waren zij niet te beroerd om de hele bende tijdens een fietstocht te ontvangen op hun camping in Turnhout. Ze waren ook steeds zelf aanwezig op de teamdag en waren een vast onderdeel van onze ploeg. Ze vormden een ongelofelijk goed draaiende tandem, elkaar steeds steunend.

Met Edgard verdwijnt weer een icoon in de Vlaamse, maar vooral Antwerpse badmintonwereld. In 1995 verloren we al wijlen Georges Rogiers, in 2014 Walter Van Gorp en in 2015 Cor Vanlaer. Dit zijn 4 grote heren, heren die ook mij persoonlijk enorm veel geleerd hebben. Ik heb in 1998 de sportcommissie van Edgard overgenomen. Hij leerde me de knepen van het vak op een zeer rustige en geduldige manier. Hij kon iemand vertrouwen geven, het gevoel geven van “je doet dat goed”. Hij was ook een echte bemiddelaar, een gesprekspartner met een luisterend oor. Hij straalde rust uit. Hij was een innemend man. Buiten de PBA heeft Edgard nog heel wat andere hoeden opgezet. Hij laat voor velen een grote leegte na, maar ook een rijke en mooie erfenis, waarmee we aan de slag kunnen, ieder op zijn eigen manier. De PBA is enorm dankbaar iemand als Edgard in haar midden te hebben gehad. De voltallige raad van bestuur en alle medewerkers wensen zijn vrouw Patricia, zijn kinderen Gregory en Elspeth, hun partners en kinderen veel sterkte. Voor hen staat de wereld stil. Het zal wellicht nog een tijdje duren vooraleer hij weer een beetje kan beginnen draaien. Ik ben er zeker van dat zij terecht kunnen bij heel wat mensen die Edgard een warm hart toedragen. Hopelijk kunnen die vrienden – elk op hun eigen manier – hen mee op weg helpen om dit zware verlies te dragen en Edgard te laten verder leven. Hij zal nog vaak opduiken in herinneringen en gesprekken, en dat is goed.

Edgard, het ga je goed! Rust zacht…

Linda Schippers
Voorzitter PBA
in naam van de Raad van Bestuur

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 46