PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
De PBA website bevat meer info dan je denkt.... Afdrukken
Geschreven door Administrator   
zondag, 30 december 2007 14:32
Deze website is meer onderhevig aan veranderingen dan sommigen onder ons denken...
Enkel de allerbelangrijkste nieuwtjes halen de homepagina. Soms is de informatie net íets verder te zoeken:

Onlangs Gewijzigd
Als je op de tab "Onlangs gewijzigd" van de home-pagina klikt, krijg je een lijst van de items die recent zijn gewijzigd. Zo'n item kan soms enorm veel interessante weetjes bevatten.


PBA Infobrieven
Ik denk hier ook aan de PBA infobrieven (via het menu varia te bereiken) die al sinds vanouds maandelijks een grote hoeveelheid informatie doorgeven. Naast een introductie van de voorzitter die de belangrijkste gebeurtenissen van de nabije toekomst omvat, is er voor elke commissie een aparte sectie die een schat aan actuele details bevatten!
Let op; deze worden niet op de website herhaald, om deze voor nieuwe gebruikers toegankelijk te houden. Mensen die echt nauw betrokken willen blijven vinden de info dus netjes gebundeld in deze infobrieven. Bovendien blijven deze achteraf beschikbaar voor de archieven.

Onzichtbare wijzigingen
Verder zijn er de wijzigingen "behind the scenes". Lijsten van clubs en personen binnen deze clubs worden uptodate gehouden, zonder dat de gebruikers van de website gestoord worden met deze -voor velen- irrelevante info. Ook andere lijsten worden op deze manier automatisch bijgehouden, denk maar aan de lijsten van referees, umpires, de verantwoordelijken voor ieder sectie van de website, de links naar de websites van de Antwerpse clubs, secretariaten....

Vragen, opmerkingen, verbeteringen
Vind je de juiste info niet, heb je opmerkingen om deze site te verbeteren, aarzel dan vooral niet de om de PBA verantwoordelijke (die je bij nagenoeg elke sectie achteraan vindt) of mij te contacteren. Iedere opbouwende opmerking is meer dan welkom!
 
Vlaams Badmintonfestival Afdrukken
Geschreven door Linda Schippers   
dinsdag, 27 november 2007 14:34
Bloso, de Vlaamse Badminton Liga en de Stad Antwerpen organiseren voor de eerste keer het Vlaams Badmintonfestival. Het festival gaat door op 15 en december aanstaande in Antwerp Expo aan de Jan Van Rijswijcklaan te Antwerpen. Het evenement staat volledig in het teken van de recreatieve sporter, waarbij alle leeftijdscategorieën worden uitgenodigd.

Het weekend wordt opgedeeld in 4 halve dagen, waarbij iedere deelnemer minstens 5 wedstrijden per halve dag speelt. Een deelnemer of ploeg kan zich voor meerdere halve dagen inschrijven. Per halve dag kan men slechts 1 discipline kiezen.Elke wedstrijd duurt 12 minuten, met doorlopende puntentelling.

Meer info vind je in deze brochure.
 
Filmbeelden van het Georges Rogiers Tornooi Afdrukken
Geschreven door Linda Schippers   
donderdag, 25 oktober 2007 13:13
Emmanuel Budini heeft een film samengesteld met beelden van het laatste Georges Rogiers Tornooi in oktober 2007. Ga zeker eens kijken op http://video.google.nl/videoplay?docid=-1265741885456543202. Het is de moeite waard!
 
Badmintoninstuiven Afdrukken
Geschreven door Linda Schippers   
donderdag, 04 oktober 2007 15:16
De VBL laat ons weten dat ook tijdens seizoen 2007-2008 weer een indrukwekkend aantal badmintoninstuiven en –ontmoetingen op het programma staan, verspreid over de 5 Vlaamse provincies. Het gaat hier over naschoolse activiteiten op woensdagnamiddag, waarbij een groot aantal kinderen badminton leert kennen. De kans is groot dat een instuif of ontmoeting neerstrijkt in jouw buurt, of zelfs in de sporthal waar je club speelt.

Deze activiteiten zijn een ideale gelegenheid om promotie te voeren voor de jeugdwerking in je club, omdat de doelgroep (kinderen van het 3e en 4e leerjaar voornamelijk) zelf naar je toe komt. Wanneer deze kinderen gebeten zijn door onze sport na de activiteit nemen ze natuurlijk graag wat informatie mee naar huis over de club(s) in de buurt.

Bij de Vlaamse Badminton Liga kunnen speciale jeugdfolders worden bekomen met de contactgegevens van de jeugdclubs van onze provincie. Natuurlijk mogen informatiefolders van je club ook uitgedeeld worden op de instuiven. Hier vind je de kalender met alle instuiven voor het 3e en 4e leerjaar en voor de ontmoetingen (5e en 6e leerjaar).

Iedereen wordt uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de activiteiten in je buurt. Hopelijk gaat deze mogelijkheid tot promotie niet verloren. Wie weet, levert de instuif of ontmoeting je club een aantal nieuwe jeugdleden op.
 
Jeugdolympiade 2008 Afdrukken
Geschreven door Linda Schippers   
donderdag, 04 oktober 2007 14:46
In de context van de Olympische Spelen 2008 in Peking en vanuit de bezorgdheid om blijvend stimulansen te geven aan de jeugdsport, organiseert de minister van Sport, Bert Anciaux in 2008 de tweede Jeugdolympiade in Vlaanderen. Het is de bedoeling zoveel mogelijk jongeren tussen de 10 en de 14 jaar te bereiken, zowel getalenteerde als niet-getalenteerde, en hen aan te moedigen hun ‘olympische medaille' te behalen. Dit alles gebeurt onder de Bloso vlag.

Er worden in 10 sporttakken tests afgenomen, nl. in atletiek, basketbal, gymnastiek, wielrennen, zwemmen, badminton, tennis, voetbal, handbal en volleybal. Voor elk van deze 10 sporttakken werd in samenwerking met de betrokken federatie een testbatterij uitgewerkt die bestaat uit 5 proeven. De Vlaamse Badminton Liga is verheugd dat badminton niet vergeten wordt. Bij het opstellen van de testbatterij werd ervoor gezorgd dat de tests zo eenvoudig mogelijk kunnen worden afgenomen met een minimum aan materiaal. Een twintigtal pluimpjes, één racket, wat tape en een timer volstaan om deze test af te nemen. De infofolder met de volledig uitgewerkte testbatterijen zal per post gestuurd worden na de officiële persmededeling van de minister eind november 2007. Nadien kan je de scoreformulieren bij Bloso aanvragen in de betreffende sporttaken waarin je de Jeugdolympiade wenst te organiseren.
Lees meer...
 
Antwerpen Sport! Afdrukken
Geschreven door Linda Schippers   
donderdag, 04 oktober 2007 14:01
Op zondag 23 september 2007 vond Antwerpen Sport plaats. Dit jaar nam ook de PBA deel aan dit evenement. Liliane Meeusen en Nelly Halsberghe waren er met een infostand om mensen te informeren. Volgend jaar zullen we er zeker opnieuw zijn. We proberen dan ook een demonstratieplaats te voorzien om onze sport actief te kunnen tonen.

PBA InfostandLiliane en Nelly vertegenwoordigen de PBANelly demonstreert
 
Algemene Vergadering Afdrukken
Geschreven door Linda Schippers   
dinsdag, 18 september 2007 09:30
De jaarlijkse Algemene Vergadering gaat meestal door in de maand mei in het Huis van de Sport aan de Boomgaardstraat te Berchem. In 2008 zal dat zijn op vrijdag 23 mei. Op die vergadering worden de jaarverslagen en het budget ter goedkeuring voorgelegd, competitiekampioenen gevierd, laureaten uit het PBA jeugdcircuit gehuldigd, afscheidnemende bestuursleden in de bloemetjes gezet en verkiezingen gehouden.

Hieronder enkele beelden van de laatste twee algemene vergaderingen.

Competitiebekers klaarzetten tijdens Algemene Vergadering 2006Raad van Bestuur tijdens Algemene Vergadering 2006


Competitiebekers tijdens Algemene Vergadering 2007Raad van Bestuur tijdens Algemene Vergadering 2007
 
Nieuwe Website Afdrukken
Geschreven door Administrator   
zondag, 30 september 2007 01:00
Reeds lang was er sprake van, maar eindelijk is het zover. De lancering van een nieuwe website!
Lees meer...
 
Aanpassing clubgegevens Afdrukken
Geschreven door Administrator   
woensdag, 05 september 2007 02:00
Aanpassing van sommige Clubgegevens: Baret, De Lintse Pluimvreters, Willebroek
 
<< Start < Vorige 51 52 53 54 55 56 Volgende > Einde >>

Pagina 54 van 56