PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
In memoriam Edgard Verpoorten Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
vrijdag, 29 juli 2016 09:38

Wie had durven denken dat we nu al voor Edgard een in memoriam moesten schrijven. Maar nu is het dan zover. Op dinsdag 5 juli 2016 hebben we helaas afscheid van hem moeten nemen, samen met zijn familie en vele badmintonvrienden. Niet gepland en veel te vroeg.

Edgard heeft het leven van ieder van ons op een of andere manier geraakt. Iedereen heeft zijn eigen verhaal met hem, ook de PBA, waar hij jarenlang bestuurder was. Op de algemene vergadering in 1986, nu 30 jaar geleden, begon Edgard als bestuurder bij de PBA, toen nog Provinciale Badmintonraad Antwerpen genaamd. Hij begon als verantwoordelijke van de recreantencommissie, maar nam er al gauw de jeugdcompetitie bij en zou ook later de sportcommissie leiden. Van 1998 tot 2004 was hij voorzitter van de jeugdtrainingscommissie, een taak die hij met veel passie ter harte nam. Aangezien zijn kinderen, zowel Gregory als Elspeth, deel hebben uitgemaakt van de provinciale selectie, had hij alvast heel wat kennis en ervaring van binnenuit. De jeugd werd de rode draad doorheen zijn PBA carrière. Hij was steeds betrokken bij de organisatie van de IPJO en vaak ook het Georges Rogiers tornooi. Hij eindigde zijn tijd bij de PBA iets rustiger met de reglementen-, tucht- en klachtencommissie en verliet de vereniging na 22 jaar uiteindelijk samen met Patricia in 2008. Hij heeft veel voor PBA betekend.

Edgard en Patricia zijn altijd fijne gastheren geweest. Toen Walter Van Gorp in 1996 de jaarlijkse traditie startte om met het bestuur en medewerkers een teamdag te organiseren, waren zij niet te beroerd om de hele bende tijdens een fietstocht te ontvangen op hun camping in Turnhout. Ze waren ook steeds zelf aanwezig op de teamdag en waren een vast onderdeel van onze ploeg. Ze vormden een ongelofelijk goed draaiende tandem, elkaar steeds steunend.

Met Edgard verdwijnt weer een icoon in de Vlaamse, maar vooral Antwerpse badmintonwereld. In 1995 verloren we al wijlen Georges Rogiers, in 2014 Walter Van Gorp en in 2015 Cor Vanlaer. Dit zijn 4 grote heren, heren die ook mij persoonlijk enorm veel geleerd hebben. Ik heb in 1998 de sportcommissie van Edgard overgenomen. Hij leerde me de knepen van het vak op een zeer rustige en geduldige manier. Hij kon iemand vertrouwen geven, het gevoel geven van “je doet dat goed”. Hij was ook een echte bemiddelaar, een gesprekspartner met een luisterend oor. Hij straalde rust uit. Hij was een innemend man. Buiten de PBA heeft Edgard nog heel wat andere hoeden opgezet. Hij laat voor velen een grote leegte na, maar ook een rijke en mooie erfenis, waarmee we aan de slag kunnen, ieder op zijn eigen manier. De PBA is enorm dankbaar iemand als Edgard in haar midden te hebben gehad. De voltallige raad van bestuur en alle medewerkers wensen zijn vrouw Patricia, zijn kinderen Gregory en Elspeth, hun partners en kinderen veel sterkte. Voor hen staat de wereld stil. Het zal wellicht nog een tijdje duren vooraleer hij weer een beetje kan beginnen draaien. Ik ben er zeker van dat zij terecht kunnen bij heel wat mensen die Edgard een warm hart toedragen. Hopelijk kunnen die vrienden – elk op hun eigen manier – hen mee op weg helpen om dit zware verlies te dragen en Edgard te laten verder leven. Hij zal nog vaak opduiken in herinneringen en gesprekken, en dat is goed.

Edgard, het ga je goed! Rust zacht…

Linda Schippers
Voorzitter PBA
in naam van de Raad van Bestuur

 
PBA wint IPJO 2016! Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
donderdag, 28 juli 2016 00:00

Voor degenen die het nog niet moesten gehoord hebben, de PBA jeugdselectie heeft ook dit jaar weer de IPJO gewonnen!! En dit al voor de 2e keer op 3 jaar tijd!
Dankzij een gezonde vechtlust en een fantastische teamspirit werden er stuk voor stuk prachtige wedstrijden gespeeld in de Sportoase te Leuven. Alle trainingswerk van de afgelopen maanden, in combinatie met het sublieme tactische plan van de trainers hadden duidelijk hun vruchten afgeworpen.
Naast de "grote" beker voor het beste team "allround", werd bovendien ook nog een kleine beker gewonnen
door als beste -13 team het tornooi af te sluiten. Een indrukwekkend resultaat dus, waar we terecht fier op mogen zijn. Een heel dikke proficiat aan al onze spelers en trainers!!
Laat ons ook het rode supporterslegioen niet vergeten, dat meer dan eens onze spelers naar een overwinning heeft getoeterd, geroepen, ... Jullie waren fantastisch!
Nog een heel dikke merci ook aan Marijke en sponsor Roel Van Heuckelom voor de nieuwe T-shirts, aan Bart om heel het weekend onze spelers mooi in beeld te brengen, aan ons bestuur dat steeds mee leeft en er voor zorgt dat we onze spelers trainingen van hoog niveau kunnen blijven aanbieden, aan de clubs van de PBA spelers en aan iedereen die de PBA een warm hart toedraagt!
Voor degenen die er dit jaar niet bij waren, niet getreurd, volgend jaar in Limburg zijn jullie er misschien wel bij!
Het was een fantastisch weekend, laat ons er nog dikwijls aan terug denken. Dat zal zeker een stimulans zijn om volgend jaar even goed te doen!

Linda Schippers
Voorzitter PBA
in naam van de Raad van Bestuur

 
Niet te missen publicatie ! Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
dinsdag, 28 juni 2016 19:51
Een niet te missen publicatie, te vinden op de Badminton Vlaanderen site, heet  'Shuttleview'. In de huidige editie zijn twee onderwerpen die ons heel nauw aan het hart liggen. De winst van de Antwerpse ploeg in de 'IPJO 2016' uitgave en het internationaal gerenommeerde 'Yonex Belgium International' dat dit seizoen weer doorgaat te Leuven van 14 t.e.m. 17 september. Maak zeker tijd vrij om al de artikels te lezen! en begin maar al te duimen voor onze Olympiërs.
 
Zeker niet over te slaan ! Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
donderdag, 23 juni 2016 14:20
Je kan je agenda niet vroeg genoeg voorzien van deze niet te missen PBA organisaties. Met name het Georges Rogiers tornooi op 15 oktober 2016 en de Provinciale Kampioenschappen op 5 en 6 november 2016 te Duffel. Volledige info en inschrijvingsformulieren zullen in de nabije toekomst verstrekt worden.
 
Seniorencompetitie, aangepaste reglementen Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
donderdag, 19 mei 2016 20:34
Gelieve de deels aangepaste reglementen door te nemen Dit zal jullie, het volgend seizoen, helpen om helemaal op de hoogte te zijn.
 
Proficiat kampioenen! Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
donderdag, 19 mei 2016 20:23
De seniorencompetitie is voorbij. De kampioenen zijn gekend en in de bloemmetjes gezet. Proficiat aan alle deelnemers.
 
2016 Olve kamp Kluisbergen Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
vrijdag, 15 april 2016 11:12

Voor de tweede maal gaat OLVE op kamp in Kluisbergen (in de buurt van Ronse). Dit gaat door tijdens de laatste volle week van augustus. Interesse? Lees dan snel de folder.

 
YBJM tornooi te Buggenhout Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
dinsdag, 26 april 2016 14:30

Knappe resultaten van de PBA’ers in het centrum van Vlaanderen !
Met het YBJM-tornooi van Buggenhout stond alweer het laatste bronzen tornooi van het lopende seizoen op het programma. Het was de eerste keer dat dit tornooi in Buggenhout plaats vond, maar de organisatie (in handen van onze PBA-trainer Fré) was desalniettemin voortreffelijk: chapeau !

Lees meer...
 
PBA Seniorenfeestje Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
maandag, 04 april 2016 13:20
Het competitieseizoen voor de senioren is op 30 april afgelopen. Na inspanning is er ontspanning. Waar kan je dat beter doen dan op het Seniorenfeestje waar de winnaars in de 'bloemmetjes' gezet worden in een gezellige sfeer met o.a. eten, drinken en dansen . Vergeet zeker niet op tijd in te schrijven.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 54