PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Jeugdhoekje Selectiespelers te Overpelt en Luxemburg.
Selectiespelers te Overpelt en Luxemburg. Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
zondag, 06 november 2016 15:19

Een druk weekend voor onze selectiespelers ……. want in het laatste weekend van oktober stonden er maar liefst 2 tornooien op het programma. Een deel van onze selectiespelers reisde naar Overpelt  voor het tornooi van de Bokkenrijders, een ander deel ging het iets verder zoeken op het Luxembourg Youngsters International tornooi. Laat ons even de resultaten overlopen.

Op het tornooi van de Bokkenrijders waren 2 van onze -15 spelers aan het werk. Laura nam een goeie start met 2 gewonnen wedstrijden, maar moest het dan opnemen tegen de latere winnaar. In het dubbel werd ze wel knap 2de ! Ook Tom begon goed en won vlot de eerste 2 wedstrijden maar kwam dan ook de latere finalist tegen. Ook in het dubbel wist hij 2 van de 3 poulewedstrijden te winnen.
Iets meer PBA’ers bij de -13. In het enkel wisten Marie, Lars en Thomas enkele poulewedstrijden te winnen, maar niemand mocht een ronde verder. Dan ging het beter in het dubbel, waar Thomas  alle poulewedstrijden kon winnen en nadien na een megaspannende 3-setter maar net verloor van het eerste reekshoofd. Goed gedaan !
Bij de -11 hadden we 4 jongens aan de start. Spijtig genoeg kon niemand in het enkel of dubbel zijn poule winnen, al was Quinten er in het enkel dicht bij.
Goed blijven trainen, dan volgen binnenkort de resultaten zeker en vast !

Over de grens dan naar het Groothertogdom Luxemburg.
Bij de -11 hadden we 4 spelers afgevaardigd: Matts, Kyan, Rune en Viktor. De tegenstand was sterk, want alleen Matts slaagde erin om door te stoten naar de volgende ronde. Daar moest hij het opnemen tegen de latere winnaar. Sterk gespeeld Matts ! In het dubbel zat de loting niet echt mee: Matts en Kyan moesten al meteen aan de slag tegen de latere winnaars, Rune en Viktor kregen één van de reekshoofden op hun bord. Niet gewonnen, maar zeker goed meegespeeld!
5 jongens (Robbe, Michiel, Simon, Arnav en Jen) en 2 meisjes (Kaat en Femke) bij de -13. Hier was het Robbe die mocht doorgaan naar de volgende ronde. Ook hier zat de loting in het dubbel niet mee: Michiel en Robbe kregen de latere finalisten voorgeschoteld, Simon en Arnav de latere winnaars. Niet echt cadeautjes ! Jen slaagde er met zijn Limburgse dubbelpartner Jonah wel in om de 2de ronde te halen, maar ook zij kwamen daar de latere winnaars tegen. Bij de meisjes won Kaat knap van het 2de reekshoofd en kon zo als poulewinnaar naar de volgende ronde. Ook in het dubbel was Kaat goed op dreef, ze haalde samen met haar dubbelpartner Kaat de halve finale, waar ze een meer dan verdienstelijke wedstrijd speelden. Mooi ! Femke kon het hele tornooi uitspelen, wat een positieve evolutie is.
De -15 dan. Sarah won haar poule enkel, maar nadien was een Franse speelster iets sterker. In het dubbel moesten Sarah en Merel al meteen aan de slag tegen de latere winnaars. Merel, Lars en Bjorn konden ondanks enkele gewonnen wedstrijden in de enkel-poule niet doorstoten tot de volgende ronde. Robbe, Mats, Jens en Eubil slaagden daar wel in. Jens haalde zelfs de kwartfinale. Eén van de topprestaties van het weekend was weggelegd voor Eubil, die zijn rol van eerste reekshoofd helemaal waarmaakte en in de finale te sterk was voor zijn Duitse tegenstander. Schitterende prestatie ! En het was nog niet gedaan, want Eubil en Jens samen wonnen daar bovenop ook nog het dubbel ! Indrukwekkend !
Bij de -17 stootten Maxim en Siebe door naar de volgende ronde, maar kwamen dan de latere finalist en winnaar tegen. Ine won haar 3 poulewedstrijden in het enkel, maar in het dubbel was ze nog sterker: samen met Hanne kon ook zij als winnaar het tornooi afsluiten. Proficiat !
Bij de -19 tenslotte zagen we ook Shashvat al zijn poulewedstrijden in het enkel winnen.
In een sterk bezet tornooi hebben onze PBA’ers dus heel mooie resultaten opgetekend ! Spelers en trainers: bedankt voor jullie inzet ! Ook de meegereisde ouders maakten er trouwens een super weekend van.