PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Jeugdhoekje YBJM Brons te Hamme
YBJM Brons te Hamme Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
dinsdag, 15 november 2016 19:32

De Oostvlaamse gemeente Hamme was afgelopen weekend het strijdtoneel voor het bronzen tornooi van Danlie. Niet al te ver en dus waren er weer heel wat PBA'ers van de partij.

Bij de -10 minibad stonden Ferdinand en Mathis in de wedstrijdtabellen. Mathis kon 2 van zijn partijen winnen en eindigde daardoor knap 2de, vlak voor Mathis.
11 PBA'ers bij de -11. Best wel een mooie afvaardiging en die leverde dan ook enkele puike prestaties af : zo won eerstejaars Viktor zijn poule en werd pas in de kwartfinale uitgeschakeld door het 4de reekshoofd na 3 spannende sets. Enkele anderen hadden het niet getroffen met de loting. Het verst geraakte Kyan, die zich pas in de halve finale nipt moest gewonnen geven. Ook in het dubbel mochten Kyan en Matts de halve finale spelen.
Bij de -13 konden onze spelers heel wat partijen in de poules winnen. Maar het was Jen die het verst geraakte: pas in de halve finale uitgeschakeld na een spannende 3-setter. In het dubbel nog betere resultaten: bij de meisjes haalde Femke de halve finale, net als Michiel en Robbe. Die moesten het daar opnemen tegen Jen en partner. Jen mocht als winnaar naar de finale, die dan ook nog droog werd gewonnen in 2 sets : knap !
Kaat was deze keer ingeschreven bij de -15 en maakte het daar nog spannend ook. Merel haalde de finale. Ook in het dubbel mooie prestaties : een 3de plaats voor Kaat en de overwinning voor Merel ! Er waren ook heel wat mooie wedstrijden te bekijken bij de jongens. De knapste prestaties was hier weggelegd voor Lars, die luid aangemoedigd door het rode PBA-legioen er in slaagde om de finale als verdiende winnaar af te sluiten na een echte thriller : dikke proficiat Lars !
PBA-trainers Hanne en Fré hadden hun handen meer dan vol om iedereen zo goed mogelijk te coachen: bedankt !
Hoopgevende prestaties dus met het oog op de Belgische Kampioenschappen van volgende week ! Hopelijk kunnen we daar met even veel (of nog meer) eremetaal huiswaarts keren .
Patrick B.