PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Jeugdhoekje PBA Jeugdselectie Selectievoorwaarden
Selectievoorwaarden Afdrukken

De PBA selectie verandert natuurlijk ieder jaar opnieuw. Op enkele momenten tijdens het seizoen hebben talentvolle jongeren van -9 tot en met -13 jaar oud de kans zich aan te bieden op een jeugdselectietraining. Deze trainingen worden steeds ruim op tijd bij bij de clubs aangekondigd en gaan steeds door in een sporthal in de provincie Antwerpen.

Elke speler die deel wil uitmaken van de selectie, dient een volledig ingevulde inlichtingsfiche af te geven, waarop enkele coördinaten staan zoals naam, voornaam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en BV lidnummer. Deze gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld en dienen alleen voor de inschrijving.De inschrijving is pas geldig als deze ondersteund word door de jeugdtrainer van de club.

In 2017 onderscheiden we volgende leeftijdsgroepen:

Voor seizoen 2017 - 2018 onderscheiden we volgende leeftijdsgroepen:

J0   -9   geboren in 2009 of later
J1 preminiemen -11 geboren in 2007 of 2008
J2 miniemen -13 geboren in 2005 of 2006
J3 kadetten -15 geboren in 2003 of 2004
J4 scholieren -17 geboren in 2001 of 2002

Bij elke categorie horen andere selectiecriteria. Van de spelers die al in de selectie zitten wordt aan het einde van het seizoen een info verwacht als kennisgeving van hun wens om bij de selectie te (blijven) behoren tijdens het volgende seizoen. Dit laatste is belangrijk om te weten hoeveel plaatsen er nog voor nieuw-geselecteerden beschikbaar zijn.

De nieuw-geselecteerden worden in de maand juni schriftelijk van hun selectie op de hoogte gebracht. Zij moeten lid zijn of zo snel mogelijk worden van een Antwerpse club die aangesloten is bij de Badminton Vlaanderen.