PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 
Inschrijvingsformulier voor de seniorencompetitie 2021-2022 Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
maandag, 26 april 2021 14:02

Inschrijvingsformulier met speeldata van de seniorencompetitie 2021-2022

 
Badmintonkampen 2021 Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
woensdag, 24 februari 2021 12:17

Informatie betreffende Badmintonkampen 2021 zijn te vinden op de website van Badminton Vlaanderen

 
PBA Jeugdcircuit Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
woensdag, 24 februari 2021 12:09

Het PBA Jeugdcircuit is vorig jaar maar heel beperkt kunnen doorgaan, ook dit jaar zijn we nog niet kunnen starten en kunnen/konden de voorziene tornooien van het voorjaar ( BC Zwijndrecht, Waverse BC, De Klamp ) niet doorgaan. Van een aantal andere clubs moeten we nog vernemen of hun jeugdtoernooi doorgaat, van zodra ze beter kunnen plannen met de Corona beperkingen.

Voorlopig staan deze jeugdtoernooien van het Jeugdcircuit in de planning voor het najaar :
Klein Boom: zaterdag 16/10/2021 - alle leeftijden enkel en dubbel
Olve: donderdag 11/11/2012 - alle leeftijden enkel en dubbel
Rita Serveert: zaterdag 20/11/2021 - alle leeftijden enkel en dubbel

Tijd om eens terug te denken aan 2019-2020, de laureaten en enkele foto's.
Een dikke proficiat aan deze laureaten !!! De bekers zijn normaalgezien al tot bij de clubbesturen geraakt van de respectievelijke spelers. Van sommige clubs hebben we al foto's ontvangen van de speler met hun beker. Om ons foto archief aan te vullen, vragen we de andere clubs, ouders en spelers om foto’s te maken van de laureaten met hun beker en deze door te sturen naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . (Vermeld ook de club en spelers namen.) Zo kunnen we ook in Corona tijden iedere laureaat nog wat beter vieren.

EINDRANKING PBA Jeugdcircuit 2019

CLUBRANKING
      1      OLVE                       1479
      2      Zwijndrecht            1232
      3      Rita Serveert          1054
      4      Klein Boom              678
      5      AIB                             498

PAUL ROUCHET
    Zwijndrecht                   32.421
    AIB                                  31.125
    Rita Serveert                 27.026
    Klein Boom                   26.077
    Olve                                20.260

 
In memoriam Erna Moens Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
maandag, 15 februari 2021 18:21

 
Laatste Covidregels aanvang 2021 Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
woensdag, 27 januari 2021 10:55

Badminton Vlaanderen heeft vandaag onderstaand bericht doorgestuurd, dat ook gevolgen heeft voor de PBA competitie.

Samen met de start van de vaccinatie van onze ouderen herleeft de hoop op een nieuwe heropstart van onze sport. Desondanks zakken de besmettingscijfers maar traag en duiken varianten van het virus op, terwijl wij ondertussen al in de helft van het competitieseizoen aangekomen zijn. Daarom heeft de Raad van Bestuur van KBBF in samenspraak met Badminton Vlaanderen en LFBB de volgende beslissingen genomen tijdens haar virtuele vergadering van 24/01/2021:

Belgisch Kampioenschap Jeugd editie 2020

Een uitstel van het in november 2020 geplande kampioenschap was goedgekeurd onder de voorwaarde dat deze editie plaats kon vinden tijdens het eerste trimester van 2021. Bij gebrek aan een club als kandidaat organisator en vooral bij gebrek aan hoopgevende perspectieven op korte termijn, wordt de editie van 2020 geannuleerd. Er werd eveneens beslist dat de editie van 2021 zal plaatsvinden in Malmedy op 20 en 21 november van dit jaar.

Yonex Belgian Junior Master Circuit (YBJMC) editie 2020 en 2021

Er konden te weinig speeldagen van dit circuit georganiseerd worden in 2020 en dus zullen er geen prijzen uitgereikt kunnen worden. De jeugdspelers die aan de leiding stonden van dit klassement zullen echter wel bekroond worden met een oorkonde. Voor de editie van 2021 zullen prijzen uitgereikt worden onder de voorwaarde dat minstens 50 % van de speeldagen georganiseerd kan worden.

Interclub Competitie

Zowel de liga -en provinciale competitie als de Nationale Victor League competitie zullen niet meer afgewerkt worden met stijgers en dalers, omdat er niet meer voor de uiterste richtdatum van 21/02/21 heropgestart kan worden. Er zijn tot op heden nog geen versoepelingen van de maatregelen op komst voor de sportsector en er kunnen geen 4 weken aan inlooptijd meer gegarandeerd worden.

  • De bestaande kalender van de nog te spelen ontmoetingen wordt behouden als vertrekbasis. Indien gewenst mag er verplaatst worden waarbij de maand mei ook nog kan gebruikt worden, ook voor de geannuleerde ontmoetingen, maar het is beter om hier mee te wachten tot er meer perspectief is voor de heropstart. De resterende speeldagen van de voorrondes van de Nationale competitie zullen nog ingepland worden in de kalender.
  • Alle ontmoetingen zullen beslecht worden op vrijwillige basis. De niet-gespeelde ontmoetingen zullen geen aanleiding geven tot enige sportieve of financiële sanctie.
  • Van zodra er gespeeld mag worden, onder de voorwaarde van 4 weken inlooptijd voor zowel enkel als (gemengd) dubbel, zullen de resultaten van de spelers in rekening gebracht worden voor hun individueel klassement. Het nieuwe klassementsysteem is gebaseerd op een gemiddelde prestatie die berekend wordt over een periode van 52 weken (deze periode is voorlopig reeds uitgebreid naar 104 weken en dit zolang als de invloed van de huidige sportieve lockdown op het systeem blijft voortduren). De spelers die aan geen enkele ontmoeting meer zullen deelnemen, zullen dus geen enkel negatieve impact ondervinden.
  • Beide liga’s zijn vrij om alternatieven voor hun spelers te lanceren om de vrijwillige competitieve speelmogelijkheden te vergroten. Deze alternatieven kunnen ook na mei verdergezet worden.

Tornooien

Tornooien zullen heropgestart worden van zodra de protocollen voor de sportsector dit toelaten. De organiserende clubs zullen door hun liga gecontacteerd worden.

 

Bovenstaande beslissingen zijn opnieuw ingrijpend, maar we hopen op deze manier een duidelijk en realistisch perspectief voor onze leden en clubs te bieden. Tot slot hopen we van harte dat iedereen een gezond en sportief 2021 tegemoet kan!

Namens de Raad van bestuur van KBBF, Badminton Vlaanderen en LFBB

 
Sportwereld naar code oranje vanaf 14/10/2020 Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
dinsdag, 13 oktober 2020 14:02

Bericht van Badminton Vlaanderen :

De sportwereld schakelt vanaf woensdag over op code oranje. Dat kondigde Vlaams minister van Sport Ben Weyts zonet aan. Concreet betekent dit dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden. Ook de kleedkamers sluiten.
Dit wil zeggen dat dubbelspel niet meer gespeeld mag worden, maar een contactloze wedstrijd zoals enkelspel kan nog wel. De nieuwe maatregelen gaan in vanaf woensdag 14 oktober.
We wachten nog even de specifieke richtlijnen van Sport Vlaanderen af en hopelijk kunnen we jullie vanaf woensdag een update geven, zowel omtrent competitie als tornooien.
https://www.badmintonvlaanderen.be/news/138003/Sportwereld-naar-code-oranje

 
Beste wensen voor 2021 ! Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
donderdag, 31 december 2020 16:14

Met de laatste dag is ook het jaar bijna afgelopen. Het is een bewogen jaar geweest met veel minder badminton dan we wensen…

2021 kondigt zich al wat positiever aan met vaccinaties en hopelijk minder besmettingen, laten we alvast rekenen op een jaar waar we het normale leven terug kunnen opnemen en sporten terug veel meer aan bod kan komen.

We hebben heel wat minder kunnen spelen, de competitie is stilgevallen, nu kunnen we alleen maar uitkijken naar een nieuw jaar waarin we terug meer kunnen badmintonnen en elkaar ontmoeten.

Erg bedankt om voluit voor onze badminton sport te blijven gaan en positief naar de toekomst te kijken.

Alvast een aangename jaareinde en de beste wensen voor 2021 ! Hou jezelf en je familie veilig en gezond !

Het voltallige PBA bestuur

 

 
Provinciale Kampioenschappen Antwerpen voor volwassenen 2020 Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
dinsdag, 13 oktober 2020 08:46

De Provinciale Kampioenschappen Antwerpen voor volwassenen 2020 ZIJN GEANNULEERD.
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen ivm CODE ORANJE voor de sport vanaf 14/10/2020, hebben we in overleg met Badminton Vlaanderen beslist om de provinciale kampioenschappen te annuleren.
We hebben er alles aan gedaan om een organisatie op poten te kunnen zetten in samenwerking met BC Zwijndrecht maar de slechte coronacijfers en de nieuwe regels laten het helaas niet toe. De annulatie van het tornooi is dus het logische gevolg.
Wie reeds het inschrijvingsgeld had overgeschreven krijgt dit deze week nog teruggestort.
Bij deze nog een dankjewel aan iedereen die zich heeft ingezet bij de voorbereiden van dit tornooi.
Hopelijk tot volgend jaar in betere omstandigheden!
Het PBA Bestuur

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 65