PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 
Sportwereld naar code oranje vanaf 14/10/2020 Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
dinsdag, 13 oktober 2020 14:02

Bericht van Badminton Vlaanderen :

De sportwereld schakelt vanaf woensdag over op code oranje. Dat kondigde Vlaams minister van Sport Ben Weyts zonet aan. Concreet betekent dit dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden. Ook de kleedkamers sluiten.
Dit wil zeggen dat dubbelspel niet meer gespeeld mag worden, maar een contactloze wedstrijd zoals enkelspel kan nog wel. De nieuwe maatregelen gaan in vanaf woensdag 14 oktober.
We wachten nog even de specifieke richtlijnen van Sport Vlaanderen af en hopelijk kunnen we jullie vanaf woensdag een update geven, zowel omtrent competitie als tornooien.
https://www.badmintonvlaanderen.be/news/138003/Sportwereld-naar-code-oranje

 
Provinciale Kampioenschappen Antwerpen voor volwassenen 2020 Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
dinsdag, 13 oktober 2020 08:46

De Provinciale Kampioenschappen Antwerpen voor volwassenen 2020 ZIJN GEANNULEERD.
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen ivm CODE ORANJE voor de sport vanaf 14/10/2020, hebben we in overleg met Badminton Vlaanderen beslist om de provinciale kampioenschappen te annuleren.
We hebben er alles aan gedaan om een organisatie op poten te kunnen zetten in samenwerking met BC Zwijndrecht maar de slechte coronacijfers en de nieuwe regels laten het helaas niet toe. De annulatie van het tornooi is dus het logische gevolg.
Wie reeds het inschrijvingsgeld had overgeschreven krijgt dit deze week nog teruggestort.
Bij deze nog een dankjewel aan iedereen die zich heeft ingezet bij de voorbereiden van dit tornooi.
Hopelijk tot volgend jaar in betere omstandigheden!
Het PBA Bestuur

 
Provinciale Kampioenschappen Antwerpen voor Volwassenen 2020 Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
woensdag, 30 september 2020 10:34

De Provinciale Kampioenschappen Antwerpen voor Volwassenen gaan dit jaar door in het weekend van 31/10 en 1/11/2020 in sportcentrum Den Draver te Zwijndrecht. Dit is het enige officiële tornooi in de provincie Antwerpen dat dit jaar nog doorgaat. We organiseren dit volgens het Corona draaiboek van Badminton Vlaanderen en zorgen dan ook dat het veilig en leuk kan blijven voor alle spelers.
Klik hier voor de uitnodiging van dit tornooi.
Klik hier om in te schrijven via de Badminton Vlaanderen website.
Hopelijk mogen we vele van jullie spelers op 1 en of 2 dagen in de sporthal begroeten !

 
Corona: Specifieke PBA richtlijnen Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
zaterdag, 15 augustus 2020 09:14

Bericht van PBA :
Tornooien
o   Alle tornooien die vallen voor de Provinciale Kampioenschappen worden geannuleerd. Als de maatregelen van de overheid het toelaten, worden de Provinciale Kampioenschappen de eerste tornooien die terug georganiseerd worden in alle provincies op 31/10 en 1/11. De provinciale verenigingen - waaronder PBA - kunnen hier dan de nodige maatregelen testen voor de organisatie van de tornooien erna. ( Heel misschien kan het tornooi van DZ99 de week ervoor ook al doorgaan )
o   Het Georges Rogiers tornooi van PBA kan dit jaar dus niet plaatsvinden.
PBA Jeugdcircuit
o   De jeugdtornooien van het JCC in 2020 worden geschrapt.
o   Vanaf januari 2021 worden de jeugdtornooien terug georganiseerd, indien toegelaten.
PBA Volwassenen competitie
o   De PBA competitie start zeker niet voor 1/10/2020 ( deze datum kan eventueel nog naar achter geschoven worden ).
o   Alle geplande ontmoetingen van september worden geannuleerd. De ploegen mogen zelf beslissen deze ontmoetingen te schrappen of te verplaatsen naar een datum na 1/10/2020. Omdat de zaalbezettingen en mogelijke data in de kalender dit niet makkelijk toelaten met de grote hoeveelheid ploegen in de provincie Antwerpen, is het dus aan de ploegen om te bekijken of verplaatsen kan. Er wordt wel 1 maand toegevoegd aan de kalender: mei 2021, wat het plannen mogelijk terug makkelijker maakt.
o   Door de beslissing zal er nooit een volledig seizoen kunnen afgewerkt worden. Bovendien is het niet uitgesloten dat er nog een volgende Corona-golf komt. In het seizoen 2020-2021 zullen dus in de PBA competitie ook geen stijgers of dalers worden aangeduid en het volgende seizoen zullen alle ploegen in een gelijkaardige reeks worden ingedeeld.
o   De ontmoetingen die wel zullen doorgaan, kunnen wel punten opleveren voor de persoonlijke ranking.
o   De Corona-maatregelen zullen vermoedelijk continu wijzigen. Clubs met veel ploegen zullen omwille van zaalbeperkingen bijvoorbeeld nooit alle ontmoetingen kunnen spelen. Indien er sprake is van overmacht, kunnen wedstrijden verplaatst en indien nodig geschrapt worden.
o   Er wordt dit seizoen afgeweken van een echte heen- en terugronde. Dit maakt herplannen mogelijk makkelijker.
o   Er mag competitie gepland en gespeeld worden ook in de maand mei 2021.
o   Enkele aandachtspunten:
§  Wedstrijdleider blijft verplicht. Tevens dient er telkens een Corona-aanspreekpunt te zijn. Eén persoon kan beide functies vervullen, maar mag dan zelf niet spelen.
§  De opstellingsregels ( met de nieuwe klassementen ) zoals in de nieuwe
C320 beschreven, zijn van kracht wanneer een ontmoeting doorgaat. Boetes zullen uitgeschreven worden wanneer inbreuken worden vastgesteld. Er volgt nog een uitgebreid protocol voor de competities en tornooien en de licht aangepaste reglementen C320, C100, C200, C500 en volledig aangepaste C700 vanuit Badminton Vlaanderen.
§  Niet té vroeg in de sporthal aanwezig zijn en niet blijven plakken. De andere ploeg trakteren wordt afgeraden om beide bubbels ( ploegen ) zo veel mogelijk gescheiden te houden.
§  Indien dubbelspel niet toegelaten is, kan een ontmoeting niet gespeeld worden.
§  PBA zal de competitiebijdrage halveren.
PBA Seniorencompetitie
o   De heenronde wordt volledig geschrapt. Indien mogelijk, wordt vanaf januari 2021 de terugronde afgewerkt. Dit zal geëvalueerd worden eind november/december.
PBA Jeugdcompetitie
o   Ouders worden vermoedelijk niet toegelaten in de sporthal in 2020.
o   De heenronde wordt volledig geschrapt. Indien mogelijk, wordt vanaf januari 2021 de terugronde afgewerkt. Dit zal geëvalueerd worden eind november/december.
Indien jullie nog vragen hebben i.v.m. de PBA competities, aarzel dan niet om ons te contacteren via
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Sportieve groeten, Peter Kiekens

 
Corona: verder aangepaste richtlijnen Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
zaterdag, 15 augustus 2020 09:01

Badminton Vlaanderen heeft in overleg met de provinciale verenigingen en LFBB beslist hoe de competities en tornooien gaan verlopen in het komend seizoen. Het bestuur van PBA heeft mee zijn akkoord gegeven hieraan.
Hierna volgt de algemene mededeling die Badminton Vlaanderen zopas verstuurd heeft naar de clubs, daarna vind je de specifieke gevolgen voor de onderdelen van de PBA.

Bericht van Badminton Vlaanderen :
Volgende maand zouden de competitie en de tornooien weer opstarten. Omwille van COVID-19 leven we op dit moment in een zeer onzekere tijd waardoor we op dit moment niet kunnen waarborgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier het seizoen kan beginnen. We hebben binnen Badminton Vlaanderen, in overleg met de provincies en LFBB, een beslissing genomen over hoe de competitie en het tornooilandschap er de komende maanden zal uitzien.
Hieronder maken we een onderscheid tussen tornooien en competitie:
Tornooien
De tornooien t.e.m 23 oktober 2020 zullen afgelast worden. Midden september zullen we in samenspraak met de organisatoren, op basis van de maatregelen op dat moment, uitmaken of we een herstart van de tornooien kunnen tewerkstellen. De beslissing om de tornooien te annuleren is gebaseerd op de huidige corona-situatie en de zware richtlijnen waaraan voldaan dient te worden.
De komende weken zullen we contact opnemen met de organisatoren van de tornooien na 23 oktober en aftoetsen hoe zij er tegenover staan om hun tornooi te organiseren. Daarnaast bezorgen we een protocol voor de organisatie van tornooien.
Competitie
De competitiestart zal uitgesteld worden tot 1 oktober. Midden september zal er bekeken worden of dit nog verlengd dient te worden. Hieronder vinden jullie alle belangrijke wijzigingen:
·        Het seizoen 2020-2021 zal een seizoen zijn waarbij de ontmoetingen alleen meetellen voor de ranking. Er zal geen stijger en daler aangeduid worden. Er zal wel informatief een stand bijgehouden worden waarbij de positie bepaald wordt op basis van het gemiddelde van het aantal gespeelde ontmoetingen
·        Alle wedstrijden die niet gespeeld worden, zullen niet ingehaald worden.
·        De clubs kunnen tot 25/09 wedstrijden verzetten.
·        Er is geen onderscheid bij het verplaatsen van wedstrijden tussen heen- en terugronde
·        Bij nieuwe corona-golven kunnen er extra maatregelen komen (zowel per regio als algemeen)
·        De maand mei wordt vrijgesteld om ontmoetingen naar te verplaatsen
Regels omtrent organiseren van competitiewedstrijden (Accommodatie)
·        Voor sportactiviteiten moet de beschikbare sportoppervlakte per deelnemer 30m² waarborgen. De capaciteit wordt berekend op basis van de oppervlakte van de volledige sporthal. Dit onder voorbehoud van de richtlijnen van de veiligheidsraad. Ter verduidelijking: Bij de meeste sporthallen komt dit neer op 12 personen per 4 velden.
·        We raden publiek zoveel mogelijk af.
·        De thuis- en uitploeg krijgen een aparte toegewezen plaats (plaatsen sportzakken, wachten en klaarmaken voor wedstrijd, supporteren). Kruisbestuiving is niet toegestaan naast het veld.
·        Naast het veld wordt er altijd een mondmasker gedragen.
·        De wedstrijdleider zorgt voor goede opvolging van alle corona-maatregelen.
·        Kleedkamers, douches en gemeenschappelijke ruimtes. De organisator neemt hierbij extra voorzorgsmaatregelen en werkt een concreet plan uit voor het ter beschikking stellen van douches en kleedkamers.
·        We wijzen erop dat elke richtdatum en alle maximum aantallen onder voorbehoud zijn van de evolutie van de epidemiologische curve en nieuwe beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad.
Wat bij ziekte van een speler?
·        Als een speler positief is, kan de ontmoeting niet doorgaan + alle spelers die in contact zijn geweest met de speler dienen een coronatest te laten afnemen. Bij een vermoedelijke COVID19-besmetting kan de speler niet deelnemen zolang hij/zij niet getest is en de uitslag negatief is.
·        Bij een zieke (niet COVID-19 infectie) zal de competitie gewoon doorgaan zonder de zieke.
·        Alleen COVID-19 of overmacht kan leiden tot een schrapping van de ontmoeting.
Verplaatsen van ontmoetingen
·        Wijzigingen aan de kalender zijn mogelijk t.e.m 25/09/20.
·        Verplaatsingen tijdens het seizoen zijn mogelijk in onderling overleg, minimum twee weken op voorhand in overleg met de tegenstander. De nieuwe datum mag niet binnen de twee weken liggen van de datum waarop de verplaatsing wordt aangevraagd.
·        De ontmoetingen die voor 1/10/20 gespeeld dienden te worden, kunnen geschrapt of verplaatst worden.
·        Indien een club geen toegang heeft tot de beschikbaarheden van de sportzaal voor komend seizoen voor 25/9, dan wordt best contact opgenomen met de provincie/BV zodat ontmoetingen geschrapt of verplaats kunnen worden. Verplaatsingen doorvoeren is dan wel nog toegestaan na 25/9 van zodra de beschikbaarheid gekend is.
·        Wanneer een ontmoeting niet kan doorgaan omwille van een nieuwe golf van corona zal deze niet verplaatst worden naar een later moment in het seizoen.
·        Overbezetting van de sporthal geldt als overmacht en we raden aan in deze situatie de ontmoetingen te schrappen in plaats van te verplaatsen. De voorgeschreven beschikbare oppervlakte per speler dient als maatstaf strikt gehanteerd te worden.
Buiten deze uitzonderingen zijn de competitiereglementen van kracht.
Competitieontmoeting
·        Elke speler heeft bij het betreden van de sporthal een mondmasker aan en doet dit alleen af voor het spelen van een wedstrijd of bij de opwarming op het veld.
·        Bij aankomst in de sporthal zal er een plaats toegewezen worden per ploeg. De thuis- en uitploeg zullen gezien worden als 2 aparte bubbels. Er zal alleen kruisbestuiving zijn tijdens de wedstrijd.
·        Bij het betreden van het veld mag het mondmasker afgedaan worden. Bij het verlaten dient dit terug opgezet te worden.
·        Wedstrijdleiders treden sensibiliserend op naar toeschouwers en deelnemers met betrekking tot het dragen van een mondmasker.
·        Om de aanwezigen te beperken is het in de Vlaamse competitie uitzonderlijk mogelijk dat de wedstrijdleider, indien mogelijk volgens index en opstelling, kan meespelen in de ontmoeting.
·        De wedstrijdleider zal ganse tijd zijn/haar mondmasker moeten dragen. Hij/zij is ook verantwoordelijk voor het verloop van de ontmoeting. Er zal nog een apart draaiboek voorzien worden voor officials tijdens een ontmoeting.
De toepassing van de hygiëne en social distancing maatregelen ivm COVID-19 gepubliceerd door BV wordt nog steeds sterk geadviseerd.
Contact
We weten natuurlijk niet hoe de situatie zal vorderen. Sommige mensen staan te popelen om terug te starten, andere staan wat sceptisch ten opzichte van competitie en tornooien. Dit zorgt er voor dat er nooit een juiste beslissing gaat zijn voor iedereen. We willen een zo breed mogelijk draagvlak creëren en ervoor zorgen dat we de competitie en tornooien op een veilige en verantwoorde manier kunnen laten starten.

Indien jullie nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Sportieve groeten, Peter Kiekens

 
Corona richtlijnen voor de Provincie Antwerpen Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
donderdag, 30 juli 2020 13:13

Begin deze week hield de nationale veiligheidsraad een persconferentie waar de nieuwe maatregelen werden uitgelegd. Na de publicatie van het ministerieel besluit op 28/07/20 zullen volgende extra maatregelen van kracht zijn:

De contactgegevens van één bezoeker of deelnemer per huishouden, die zich kunnen beperken tot een telefoonnummer of mailadres, moeten worden geregistreerd bij aankomst
Je dubbelpartner telt niet bij je sociale bubbel van 5 (indien je daarna nog iets zou gaan drinken met deze persoon, behoort deze wel in je bubbel van 5). De speelmomenten op een club kunnen nog altijd tot maximum 50 personen (afhankelijk van de voorwaarden van de gemeente en sporthal) indien er een toezichthouder aanwezig is.
In provincie Antwerpen zijn er nog extra maatregelen van kracht:
Er mag maximum in groepen van 10 gespeeld worden. Dubbel en enkelspel is nog altijd toegestaan.
Er geldt een avondklok: dit wil zeggen dat al de speelmomenten ten laatste tegen 23u00 dienen te stoppen.

Naast deze regels gelden nog alle voorgaande regels zoals beschreven op onze website: https://www.badmintonvlaanderen.be/page/37772/Info-Corona .

Deze extra maatregelen dienen nauw opgevolgd te worden naast de maatregelen van jouw gemeente en sporthal. Afhankelijk van de situatie kunnen er per gemeente nog extra maatregelen genomen worden.
Alvast veel speelplezier!

 
Corona richtlijnen aangepast Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
donderdag, 30 juli 2020 20:13

Badminton Vlaanderen heeft deze namiddag nog een correctie van de overheid ontvangen en heeft de Corona richtlijnen aangepast, na extra overleg met de Provincie Antwerpen. Voor de Provincie Antwerpen zijn de regels nog wat strikter dan in de rest van België en dus erg belangrijk voor onze clubs. Belangrijkste aanpassing is dat er GEEN DUBBELSPEL toegestaan is, dit voor alle leeftijden en alle spelers ( zelfs met de mensen uit je eigen bubbel van 5 mag je geen dubbelspel spelen in clubverband ). Vergeet ook niet dat daarnaast de spelersgroep maximaal uit 10 spelers mag bestaan.
https://www.badmintonvlaanderen.be/page/37772/Info-Corona

Het bericht van Badminton Vlaanderen :
Na de publicatie van het ministerieel besluit op 28/07/20 zullen volgende extra maatregelen van kracht zijn:
§  De contactgegevens van één bezoeker of deelnemer per huishouden, die zich kunnen beperken tot een telefoonnummer of emailadres, moeten worden geregistreerd bij aankomst
§  Je dubbelpartner telt niet bij je sociale bubbel van 5 (indien je daarna nog iets zou gaan drinken met deze persoon, behoort deze wel in je bubbel van 5). De speelmomenten op een club kunnen nog altijd tot maximum 50 personen (afhankelijk van de voorwaarden van de gemeente en sporthal) indien er een toezichthouder aanwezig is.
§  De totaal beschikbare indoorsportinfrastructuur, dus niet noodzakelijk binnen de belijning van een sportterrein, moet minstens 30m² per deelnemer waarborgen.

In provincie Antwerpen zijn er nog extra maatregelen van kracht:
§  Er mag maximum in groepen van 10 gespeeld worden. Alleen enkelspel wordt toegestaan want dubbelspel wordt gezien als een ploegsport.
§  Er geldt een avondklok: dit wil zeggen dat al de speelmomenten ten laatste tegen 23u00 dienen te stoppen.

Naast deze regels gelden nog alle voorgaande regels zoals hieronder beschreven.
Deze extra maatregelen dienen nauw opgevolgd te worden naast de maatregelen van jouw gemeente en sporthal. Afhankelijk van de situatie kunnen er per gemeente nog extra maatregelen genomen worden.

Indien er nog aanpassingen gemaakt worden, proberen we deze zo snel mogelijk naar de clubs door te sturen. Op de website van Badminton Vlaanderen kan je ook altijd de laatste versie van de richtlijnen terugvinden.
Mogelijk lees je nog bij andere federaties als tennis dat dubbelspel wel toegelaten is, maar ook zij moeten dit aanpassen voor de Provincie Antwerpen.
Sportieve groeten, Peter.

 
Nieuw ranking- en klassementsysteem - extra Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
dinsdag, 28 juli 2020 09:52
Hier vind je het filmpje van Badminton Vlaanderen met de infosessie over het nieuwe rankingsysteem
Sportieve groeten, Peter
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 64