PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorbereidend week-end IPJO is een success gebleken (met enkele fotos) Afdrukken
Geschreven door Administrator   
donderdag, 07 februari 2008 23:01

De afgelopen weken waren alle bestuursleden van onze vereniging druk in de weer om de organisatie van de IPJO op 9 en 10 februari a.s. in Tongerlo tot een goed einde te brengen. Hopelijk geven onze jeugdige spelers blijk van de nodige inzet om een goed resultaat te behalen. Op het hiervoor speciaal gehouden kamp (zie fotoreeks) tijdens het weekend van 26 & 27 januari, op de plaats waar de IPJO wordt georganiseerd, gaven zij wel degelijk de indruk van een goede sportieve inzet. Steun van supporters is steeds welkom.

 
IPJO 2008, dit jaar een organisatie van de PBA Afdrukken
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 08 januari 2008 22:32

Voor de 20e maal zal op zaterdag 9 en zondag 10 februari 2008 de IPJO (Interprovinciale Jeugdontmoeting) plaatsvinden. Deze jaarlijkse gebeurtenis brengt de 5 Vlaamse provinciale badmintonselecties bijeen om met elkaar de confrontatie aan te gaan.


Er wordt gespeeld in 5 leeftijdsgroepen: -11, -13, -15, -17 en -19 jaar. De winnaar is de provinciale selectie die de meeste ontmoetingen heeft gewonnen.

De IPJO is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de meest hoogstaande jeugdmanifestaties voor badminton in België, zowel wat kwaliteit als wat organisatie betreft.


De Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen (PBA vzw) is dit jaar organisator. Kom zeker langs. Het is een uniek evenement voor onze jeugd dat je niet mag missen.

 
Google Maps voor Sporthallen Afdrukken
Geschreven door Administrator   
zondag, 06 januari 2008 20:14

Waar speelt die club ergens? Waar ligt die sporthal ook weer? De PBA website kan je het antwoord op die vraag geven voor IEDERE sporthal van elke Antwerpse club!

Hoe? Als je klikt op de naam van de sporthal van de desbetreffende club (via Home arrow Kennismaking arrow Clubgegevens arrow Overzicht van Antwerpse Clubs waar je de gewenste club selecteert) vindt je direct wat je zoekt; een kaartje met de locatie van de sporthal.

Een voorbeeldje om snel even te proberen? Klik hier voor de Sporthal Extra Time

 
We wensen je een gezond, vreugdevol en vooral een sportief 2008! Afdrukken
Geschreven door Administrator   
zondag, 30 december 2007 18:23
Gelukkig Nieuwjaar
 
De PBA website bevat meer info dan je denkt.... Afdrukken
Geschreven door Administrator   
zondag, 30 december 2007 14:32
Deze website is meer onderhevig aan veranderingen dan sommigen onder ons denken...
Enkel de allerbelangrijkste nieuwtjes halen de homepagina. Soms is de informatie net íets verder te zoeken:

Onlangs Gewijzigd
Als je op de tab "Onlangs gewijzigd" van de home-pagina klikt, krijg je een lijst van de items die recent zijn gewijzigd. Zo'n item kan soms enorm veel interessante weetjes bevatten.


PBA Infobrieven
Ik denk hier ook aan de PBA infobrieven (via het menu varia te bereiken) die al sinds vanouds maandelijks een grote hoeveelheid informatie doorgeven. Naast een introductie van de voorzitter die de belangrijkste gebeurtenissen van de nabije toekomst omvat, is er voor elke commissie een aparte sectie die een schat aan actuele details bevatten!
Let op; deze worden niet op de website herhaald, om deze voor nieuwe gebruikers toegankelijk te houden. Mensen die echt nauw betrokken willen blijven vinden de info dus netjes gebundeld in deze infobrieven. Bovendien blijven deze achteraf beschikbaar voor de archieven.

Onzichtbare wijzigingen
Verder zijn er de wijzigingen "behind the scenes". Lijsten van clubs en personen binnen deze clubs worden uptodate gehouden, zonder dat de gebruikers van de website gestoord worden met deze -voor velen- irrelevante info. Ook andere lijsten worden op deze manier automatisch bijgehouden, denk maar aan de lijsten van referees, umpires, de verantwoordelijken voor ieder sectie van de website, de links naar de websites van de Antwerpse clubs, secretariaten....

Vragen, opmerkingen, verbeteringen
Vind je de juiste info niet, heb je opmerkingen om deze site te verbeteren, aarzel dan vooral niet de om de PBA verantwoordelijke (die je bij nagenoeg elke sectie achteraan vindt) of mij te contacteren. Iedere opbouwende opmerking is meer dan welkom!
 
Vlaams Badmintonfestival Afdrukken
Geschreven door Linda Schippers   
dinsdag, 27 november 2007 14:34
Bloso, de Vlaamse Badminton Liga en de Stad Antwerpen organiseren voor de eerste keer het Vlaams Badmintonfestival. Het festival gaat door op 15 en december aanstaande in Antwerp Expo aan de Jan Van Rijswijcklaan te Antwerpen. Het evenement staat volledig in het teken van de recreatieve sporter, waarbij alle leeftijdscategorieën worden uitgenodigd.

Het weekend wordt opgedeeld in 4 halve dagen, waarbij iedere deelnemer minstens 5 wedstrijden per halve dag speelt. Een deelnemer of ploeg kan zich voor meerdere halve dagen inschrijven. Per halve dag kan men slechts 1 discipline kiezen.Elke wedstrijd duurt 12 minuten, met doorlopende puntentelling.

Meer info vind je in deze brochure.
 
Badmintoninstuiven Afdrukken
Geschreven door Linda Schippers   
donderdag, 04 oktober 2007 15:16
De VBL laat ons weten dat ook tijdens seizoen 2007-2008 weer een indrukwekkend aantal badmintoninstuiven en –ontmoetingen op het programma staan, verspreid over de 5 Vlaamse provincies. Het gaat hier over naschoolse activiteiten op woensdagnamiddag, waarbij een groot aantal kinderen badminton leert kennen. De kans is groot dat een instuif of ontmoeting neerstrijkt in jouw buurt, of zelfs in de sporthal waar je club speelt.

Deze activiteiten zijn een ideale gelegenheid om promotie te voeren voor de jeugdwerking in je club, omdat de doelgroep (kinderen van het 3e en 4e leerjaar voornamelijk) zelf naar je toe komt. Wanneer deze kinderen gebeten zijn door onze sport na de activiteit nemen ze natuurlijk graag wat informatie mee naar huis over de club(s) in de buurt.

Bij de Vlaamse Badminton Liga kunnen speciale jeugdfolders worden bekomen met de contactgegevens van de jeugdclubs van onze provincie. Natuurlijk mogen informatiefolders van je club ook uitgedeeld worden op de instuiven. Hier vind je de kalender met alle instuiven voor het 3e en 4e leerjaar en voor de ontmoetingen (5e en 6e leerjaar).

Iedereen wordt uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de activiteiten in je buurt. Hopelijk gaat deze mogelijkheid tot promotie niet verloren. Wie weet, levert de instuif of ontmoeting je club een aantal nieuwe jeugdleden op.
 
Filmbeelden van het Georges Rogiers Tornooi Afdrukken
Geschreven door Linda Schippers   
donderdag, 25 oktober 2007 13:13
Emmanuel Budini heeft een film samengesteld met beelden van het laatste Georges Rogiers Tornooi in oktober 2007. Ga zeker eens kijken op http://video.google.nl/videoplay?docid=-1265741885456543202. Het is de moeite waard!
 
Jeugdolympiade 2008 Afdrukken
Geschreven door Linda Schippers   
donderdag, 04 oktober 2007 14:46
In de context van de Olympische Spelen 2008 in Peking en vanuit de bezorgdheid om blijvend stimulansen te geven aan de jeugdsport, organiseert de minister van Sport, Bert Anciaux in 2008 de tweede Jeugdolympiade in Vlaanderen. Het is de bedoeling zoveel mogelijk jongeren tussen de 10 en de 14 jaar te bereiken, zowel getalenteerde als niet-getalenteerde, en hen aan te moedigen hun ‘olympische medaille' te behalen. Dit alles gebeurt onder de Bloso vlag.

Er worden in 10 sporttakken tests afgenomen, nl. in atletiek, basketbal, gymnastiek, wielrennen, zwemmen, badminton, tennis, voetbal, handbal en volleybal. Voor elk van deze 10 sporttakken werd in samenwerking met de betrokken federatie een testbatterij uitgewerkt die bestaat uit 5 proeven. De Vlaamse Badminton Liga is verheugd dat badminton niet vergeten wordt. Bij het opstellen van de testbatterij werd ervoor gezorgd dat de tests zo eenvoudig mogelijk kunnen worden afgenomen met een minimum aan materiaal. Een twintigtal pluimpjes, één racket, wat tape en een timer volstaan om deze test af te nemen. De infofolder met de volledig uitgewerkte testbatterijen zal per post gestuurd worden na de officiële persmededeling van de minister eind november 2007. Nadien kan je de scoreformulieren bij Bloso aanvragen in de betreffende sporttaken waarin je de Jeugdolympiade wenst te organiseren.
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 61 62 63 Volgende > Einde >>

Pagina 61 van 63