PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Varia Administratief In memoriam Hugo Van de Wyngaert
In memoriam Hugo Van de Wyngaert Afdrukken

Met grote droefheid melden we het overlijden van PBA bestuurder Hugo Van de Wyngaert. Hij is op vrijdag 24 april 2020 onverwacht op 76-jarige leeftijd overleden tijdens een reeds langer geplande operatie.

Wat verschrikkelijk nieuws is dit om te horen en te melden aan de badmintonwereld. Hugo is er niet meer. Zo plots. Net nu in deze moeilijke tijden, waar we ook niet echt afscheid van hem kunnen nemen. Onwaarschijnlijk.
Hugo heeft het leven van ieder van ons op een of andere manier geraakt. Iedereen heeft zijn eigen verhaal met hem, ook de PBA, waar hij jarenlang bestuurder was.

Het rouwadres voor de telegrammen naar de familie is:
Fam. Van de Wyngaert - St. Paulusstraat 42 - 2400 Mol

We hebben Hugo leren kennen als voorzitter van badmintonclub Molse, een club waar hij fier op was. Hij was een voorvechter van badminton in de Kempen en in die hoedanigheid heeft hij zijn horizon verbreed richting PBA. Jarenlang was Hugo een vaste waarde bij de PBA. Rood-wit werden ook zijn kleuren. Hij begon in 1999 eerst als medewerker, maar werd in 2001 bestuurder van de PBA, toen nog Provinciale Badmintonraad Antwerpen genaamd. Van in het begin zette hij zich in voor de herencompetitie en zo werd hij één van de grote steunpilaren voor de voorzitter van de sportcommissie, samen met Hilde en Lutgarde Symons, eerst onder leiding van Linda Schippers, daarna Luc Bal en nu Sigurd Dieleman. Hij en de zussen vormden een vast trio, tot vandaag.

In 2001 breidde zijn takenpakket uit en werd hij ook voorzitter van de recreantencommissie, een taak die hij pas enkele jaren geleden heeft doorgegeven. Hij stampte in 2005 de recreantenteamontmoeting mee uit de grond en was er jaren aanwezig aan de wedstrijdtafel. Hij was lang ook vaste medewerker voor het jaarlijkse Vlaamse Badmintonfestival in Antwerpen, een organisatie van Bloso. Hugo heeft tot slot ook kort gezeteld in de beroepscommissie bij Badminton Vlaanderen. Hij heeft dus heel wat op zijn PBA palmares staan.

Altijd kon je op Hugo rekenen, in goede en kwade tijden. In gezonde toestand, maar ook als hij ziek was en het even wat minder ging. Nooit gaf hij op. Elke dag ging hij trouw kijken naar gepubliceerde competitie-uitslagen in de provinciale herencompetitie. Nauwgezet controleerde hij of alles juist was ingevuld en er geen ontoelaatbare onregelmatigheden te zien waren. Boetes schreef hij plichtsbewust kort na de feiten uit. Ook ’s nachts, rond 2 of 3 uur, kon je wel eens een mail van hem verwachten. Het was deel van zijn dagelijkse routine.

Vanuit de verre Kempen kwam Hugo naar de maandelijkse bestuursvergaderingen, door weer en wind. Pas de laatste jaren werd hij wat voorzichtiger en was hij er niet meer elke keer bij. Maar steevast gaf hij zijn agendapunten en mening door via mail of telefoon. Hij ontliep zijn verantwoordelijkheden niet. Hij was ook de eerste om anderen tot actie aan te zetten, als deadlines niet gerespecteerd werden.

Hugo was als mens graag gezien. Hij had een duidelijke mening, maar het hart op de juiste plaats. Hij was een aimabel en warm man. Een vaderfiguur. Steeds bereid zijn familie en vrienden bij te staan waar nodig. We waren blij dat hij zich vorig seizoen opnieuw kandidaat stelde voor de Raad van Bestuur en er nog eens een mandaat van 2 jaar bij wou doen. Helaas heeft hij dit mandaat niet meer mogen uitdoen.

De PBA is dankbaar iemand als Hugo in haar midden te hebben gehad. De voltallige Raad van Bestuur en alle medewerkers wensen zijn familie veel sterkte. Voor hen staat de wereld stil. Het zal wellicht nog een tijdje duren vooraleer hij weer een beetje kan beginnen draaien. Hopelijk kunnen vrienden – elk op hun eigen manier – hen mee op weg helpen om dit verlies te dragen. Hugo zal binnen de PBA en zeker bij de sportcommissie nog vaak opduiken in gesprekken, en op die manier voortleven in onze herinneringen.

Hugo, we zullen je missen! Nu ben je aan die laatste reis begonnen naar een voor ons nog onbekende plek. Het ga je goed daarboven. En als je Georges, Edgard of Walter tegenkomt, doe ze dan heel veel groeten van de PBA familie. We zijn hen nog niet vergeten. Ook jou zullen we nooit vergeten. Bedankt voor alles. Rust zacht…

 

Linda Schippers
Voorzitter PBA
in naam van de Raad van Bestuur