PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Varia Administratief Corona richtlijnen aangepast
Corona richtlijnen aangepast Afdrukken

Badminton Vlaanderen heeft deze namiddag nog een correctie van de overheid ontvangen en heeft de Corona richtlijnen aangepast, na extra overleg met de Provincie Antwerpen. Voor de Provincie Antwerpen zijn de regels nog wat strikter dan in de rest van België en dus erg belangrijk voor onze clubs. Belangrijkste aanpassing is dat er GEEN DUBBELSPEL toegestaan is, dit voor alle leeftijden en alle spelers ( zelfs met de mensen uit je eigen bubbel van 5 mag je geen dubbelspel spelen in clubverband ). Vergeet ook niet dat daarnaast de spelersgroep maximaal uit 10 spelers mag bestaan.
https://www.badmintonvlaanderen.be/page/37772/Info-Corona

Het bericht van Badminton Vlaanderen :
Na de publicatie van het ministerieel besluit op 28/07/20 zullen volgende extra maatregelen van kracht zijn:
§  De contactgegevens van één bezoeker of deelnemer per huishouden, die zich kunnen beperken tot een telefoonnummer of emailadres, moeten worden geregistreerd bij aankomst
§  Je dubbelpartner telt niet bij je sociale bubbel van 5 (indien je daarna nog iets zou gaan drinken met deze persoon, behoort deze wel in je bubbel van 5). De speelmomenten op een club kunnen nog altijd tot maximum 50 personen (afhankelijk van de voorwaarden van de gemeente en sporthal) indien er een toezichthouder aanwezig is.
§  De totaal beschikbare indoorsportinfrastructuur, dus niet noodzakelijk binnen de belijning van een sportterrein, moet minstens 30m² per deelnemer waarborgen.

In provincie Antwerpen zijn er nog extra maatregelen van kracht:
§  Er mag maximum in groepen van 10 gespeeld worden. Alleen enkelspel wordt toegestaan want dubbelspel wordt gezien als een ploegsport.
§  Er geldt een avondklok: dit wil zeggen dat al de speelmomenten ten laatste tegen 23u00 dienen te stoppen.

Naast deze regels gelden nog alle voorgaande regels zoals hieronder beschreven.
Deze extra maatregelen dienen nauw opgevolgd te worden naast de maatregelen van jouw gemeente en sporthal. Afhankelijk van de situatie kunnen er per gemeente nog extra maatregelen genomen worden.

Indien er nog aanpassingen gemaakt worden, proberen we deze zo snel mogelijk naar de clubs door te sturen. Op de website van Badminton Vlaanderen kan je ook altijd de laatste versie van de richtlijnen terugvinden.
Mogelijk lees je nog bij andere federaties als tennis dat dubbelspel wel toegelaten is, maar ook zij moeten dit aanpassen voor de Provincie Antwerpen.
Sportieve groeten, Peter.