PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Varia Administratief Corona: Specifieke PBA richtlijnen
Corona: Specifieke PBA richtlijnen Afdrukken

Bericht van PBA :
Tornooien
o   Alle tornooien die vallen voor de Provinciale Kampioenschappen worden geannuleerd. Als de maatregelen van de overheid het toelaten, worden de Provinciale Kampioenschappen de eerste tornooien die terug georganiseerd worden in alle provincies op 31/10 en 1/11. De provinciale verenigingen - waaronder PBA - kunnen hier dan de nodige maatregelen testen voor de organisatie van de tornooien erna. ( Heel misschien kan het tornooi van DZ99 de week ervoor ook al doorgaan )
o   Het Georges Rogiers tornooi van PBA kan dit jaar dus niet plaatsvinden.
PBA Jeugdcircuit
o   De jeugdtornooien van het JCC in 2020 worden geschrapt.
o   Vanaf januari 2021 worden de jeugdtornooien terug georganiseerd, indien toegelaten.
PBA Volwassenen competitie
o   De PBA competitie start zeker niet voor 1/10/2020 ( deze datum kan eventueel nog naar achter geschoven worden ).
o   Alle geplande ontmoetingen van september worden geannuleerd. De ploegen mogen zelf beslissen deze ontmoetingen te schrappen of te verplaatsen naar een datum na 1/10/2020. Omdat de zaalbezettingen en mogelijke data in de kalender dit niet makkelijk toelaten met de grote hoeveelheid ploegen in de provincie Antwerpen, is het dus aan de ploegen om te bekijken of verplaatsen kan. Er wordt wel 1 maand toegevoegd aan de kalender: mei 2021, wat het plannen mogelijk terug makkelijker maakt.
o   Door de beslissing zal er nooit een volledig seizoen kunnen afgewerkt worden. Bovendien is het niet uitgesloten dat er nog een volgende Corona-golf komt. In het seizoen 2020-2021 zullen dus in de PBA competitie ook geen stijgers of dalers worden aangeduid en het volgende seizoen zullen alle ploegen in een gelijkaardige reeks worden ingedeeld.
o   De ontmoetingen die wel zullen doorgaan, kunnen wel punten opleveren voor de persoonlijke ranking.
o   De Corona-maatregelen zullen vermoedelijk continu wijzigen. Clubs met veel ploegen zullen omwille van zaalbeperkingen bijvoorbeeld nooit alle ontmoetingen kunnen spelen. Indien er sprake is van overmacht, kunnen wedstrijden verplaatst en indien nodig geschrapt worden.
o   Er wordt dit seizoen afgeweken van een echte heen- en terugronde. Dit maakt herplannen mogelijk makkelijker.
o   Er mag competitie gepland en gespeeld worden ook in de maand mei 2021.
o   Enkele aandachtspunten:
§  Wedstrijdleider blijft verplicht. Tevens dient er telkens een Corona-aanspreekpunt te zijn. Eén persoon kan beide functies vervullen, maar mag dan zelf niet spelen.
§  De opstellingsregels ( met de nieuwe klassementen ) zoals in de nieuwe
C320 beschreven, zijn van kracht wanneer een ontmoeting doorgaat. Boetes zullen uitgeschreven worden wanneer inbreuken worden vastgesteld. Er volgt nog een uitgebreid protocol voor de competities en tornooien en de licht aangepaste reglementen C320, C100, C200, C500 en volledig aangepaste C700 vanuit Badminton Vlaanderen.
§  Niet té vroeg in de sporthal aanwezig zijn en niet blijven plakken. De andere ploeg trakteren wordt afgeraden om beide bubbels ( ploegen ) zo veel mogelijk gescheiden te houden.
§  Indien dubbelspel niet toegelaten is, kan een ontmoeting niet gespeeld worden.
§  PBA zal de competitiebijdrage halveren.
PBA Seniorencompetitie
o   De heenronde wordt volledig geschrapt. Indien mogelijk, wordt vanaf januari 2021 de terugronde afgewerkt. Dit zal geëvalueerd worden eind november/december.
PBA Jeugdcompetitie
o   Ouders worden vermoedelijk niet toegelaten in de sporthal in 2020.
o   De heenronde wordt volledig geschrapt. Indien mogelijk, wordt vanaf januari 2021 de terugronde afgewerkt. Dit zal geëvalueerd worden eind november/december.
Indien jullie nog vragen hebben i.v.m. de PBA competities, aarzel dan niet om ons te contacteren via
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Sportieve groeten, Peter Kiekens