PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Jeugdhoekje YBJM JOT Olve goud
YBJM JOT Olve goud Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
maandag, 17 april 2017 19:25

Toptornooi in Edegem/Kontich.    In het paasweekend stond in Edegem en Kontich het gouden JOT tornooi op de kalender. Zoals andere jaren was ook deze editie weer een prachteditie: vlekkeloze organisatie en een heel sterk deelnemersveld. Ik denk dat we mogen stellen dat we hier de Europese top aan het werk konden zien. Tof dus dat ook enkele van onze PBA-selectiespelers hier mochten deelnemen !
Een overzichtje van de prestaties :

Bij de -11 hadden we maar liefst 4 vertegenwoordigers bij de jongens enkel: Viktor, Quinten, Rune en Jelle. Een hele ervaring voor iedereen en één deelnemer die verder mocht naar de kwartfinale: Viktor. Daar was hij duidelijk te sterk voor een Franse jongen, zodat hij op maandag mocht terugkomen voor de halve finale. Ondanks stevige tegenstand was de Portugese tegenspeler net iets sterker. Wat een knalprestatie Viktor ! Ook in de mix haalde Viktor samen met Lieke (W-Vl) de kwartfinale, een even goeie prestatie kwam ook van Rune samen met Fae (Lim). In de dubbel vonden we onze traditionele duo’s terug: Quinten/Jelle en Rune/Viktor. De 5 ingeschreven duo’s mochten het in één grote poule tegen elkaar opnemen. Uiteindelijk eindigden Rune en Viktor 4de en Quinten en Jelle 5de.
Jen, Lars, Matts en Femke bij de -13. Matts als eerstejaars deed het verre van slecht: zowel in het enkel als in het dubbel kon hij in elke wedstrijd een meer dan behoorlijk aantal punten scoren. Dat belooft het beste voor de volgende editie ! Lars maakte het in de poule zijn Franse en Deense tegenspelers niet gemakkelijk. Net niet voldoende om door te gaan. Jen won wel knap de beide wedstrijden in de enkelpoule, maar in de volgende ronde was een Franse jongen net iets sterker. In het dubbel samen met Jonah (Lim) werd een knappe en razend spannende 3-setter afgeleverd. De 3de set werd nipt met 22-20 verloren: jammer !! Jen en Femke samen in de mix kregen in de eerste ronde een zware boterham voorgeschoteld: een Russisch duo dat later zowat in alle disciplines de finale haalde. Toch werd het een mooie wedstrijd met knappe rally’s, goed samenspel en veel inzet. Femke kon in de poule enkel één wedstrijd winnen zodat ze ook mocht doorgaan naar de volgende ronde, maar daar was een Franse te sterk.
De -15 dan. Ondanks stevig weerwerk slaagden eerstejaars Michiel, Hanlin en Kaat er  niet in de volgende ronde te halen in het enkel. In het dubbel konden Kaat en Kaat (O-Vl) wél de eerste wedstrijd winnen. Nadien was een Nederlands duo iets sterker. Bij onze tweedejaars was het Merel die na een gewonnen wedstrijd in de poule doorstootte naar de volgende ronde. Daar werd verloren van een Kroatische.  In het dubbel hadden Lars en Bjorn het niet getroffen met de loting: een Duits duo dat later de halve finale haalde was te sterk.
Onze “oudsten” dan : -17. Steffi leverde weer knappe prestaties af: in het dubbel samen met Kirsten (Lim) werd knap de halve finale gehaald. Tegenstanders waren een Russisch duo dat nadien de finale won. Na winst tegen een Duitse en Kroatische in het enkel werd knap de 3de ronde gehaald. Daar moest ze het opnemen tegen de latere winnaar uit Brazilië. Ine en Evelien konden hun eerste partij in het enkel en dubbel niet winnen, maar cadeau hebben hun tegenstanders het zeker niet gekregen.
Bedankt spelers voor jullie inzet, bedankt trainers voor jullie top coaching! Bedankt ook mensen van de organisatie: het was weer super !
PB