PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Jeugdhoekje YBJM Buggenhout brons
YBJM Buggenhout brons Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
donderdag, 27 april 2017 09:24

Veel podiumplaatsen op het YBJM tornooi van Buggenhout !
Met liefst 30 spelers was PBA heel goed vertegenwoordigd op het bronzen tornooi van Buggenhout. Leuk om nog even te vermelden dat de organisatie van het tornooi in handen was van onze trainer Fré. En het moet gezegd, samen met zijn Buggenhoutse collega’s heeft hij ervoor gezorgd dat het tornooi vlekkeloos verliep : top !

Iedere individuele speler vermelden zou een te lang verhaal worden, daarom beperken we ons tot de meest opvallende resultaten. Dat neemt natuurlijk niet weg dat iedereen het beste van zichzelf heeft gegeven !
Misschien beginnen bij de allerjongsten. Mats wist knap 2 van de 3 wedstrijden te winnen, maar het was Flint die de finale mocht spelen. Na een spannende 1ste set werd de 2de vlotter gewonnen. Een schitterende gouden medaille was het resultaat.
Merel speelde bij de -11 en wist haar eerste tegenstaander het toch al aardig moeilijk te maken. De meeste van onze jongens bij de -11 wisten minstens één wedstrijd te winnen. Quinten, Jelle en Rune wisten zelfs hun poule te winnen. In de volgende ronde was Quinten iets sterker dan Jelle. Dus Quinten naar de halve finale die moest gespeeld worden tegen die andere PBA’er: Rune. Rune trok aan het langste eind en stootte door naar de finale. En ook daar was hij de sterkste: na 2 felbevochten sets mocht ook Rune op het hoogste trapje van het podium gaan staan. Proficiat ! In het dubbel was het duo Quinten-Jelle het best op dreef: zij stootten vrij vlot door tot de finale. Wéér een medaille dus, deze keer een zilveren !
“Wat ze bij de U10 en bij de U11 kunnen, kan ik ook”, moet Lore gedacht hebben bij de U13, want ook zij zorgde (zonder setverlies) voor een volgende gouden medaille: schitterend ! Bij de jongens was Thomas goed op dreef: poulewinst en dan pas 2 rondes verder uitgeschakeld. In het dubbel verloren Matts en Kyan maar nipt van de latere winnaars.
Het dubbel speelde Lore bij de U15, en deed dat meer dan behoorlijk: een halve finale was het resultaat, waar ze trouwens nog heel wat andere PBA-meisjes tegenkwam: Femke, Kaat, Laura en Merel. Een Antwerpse finale was het resultaat: Laura en Merel waren daar net sterker dan Kaat en Kaat (O-Vl). Ook de halve finale van het enkel kleurde rood met Kaat en Merel. Merel speelde uiteindelijk de finale die in 2 sets werd gewonnen: weeral goud !
Even knappe resultaten bij de jongens: poulewinst voor Robbe, Jen, Bjorn, Lars en Tom. Wat later stonden Lars en Tom tegenover elkaar in de halve finale. Lars was de sterkste en kon later het tornooi afsluiten in een zinderende finale. Die werd heel nipt verloren met 15-21, 21-19 en 21-19. Een knappe wedstrijd, jammer dat er een verliezer moest zijn. In het dubbel trouwens ook weer heel wat PBA’ers in de halve finale. Bjorn en Lars wonnen van Jen en Jonah (O-Vl), terwijl Hanlin en Lou maar nipt verloren van  het eerste reekshoofd. In de finale verloren Bjorn en Lars in 3-sets, maar toch weeral zilver !
Heel knappe resultaten dus ! Het ziet er naar uit dat de PBA stilaan klaar is voor de IPJO !
PB