PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Jeugdhoekje Bronzen YBJM-tornooi van W&L: een stevige start van 2018 !
Bronzen YBJM-tornooi van W&L: een stevige start van 2018 ! Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
dinsdag, 09 januari 2018 12:47

Met liefst 27 spelers had PBA-een stevige delegatie afgevaardigd naar het eerste tornooi van 2018 ! Het begin van het jaar betekent ook dat iedereen een badmintonjaartje ouder geworden is: eerstejaars worden tweedejaars, en tweedejaars worden terug eerstejaars in een hogere leeftijdscategorie. Bijkomende vraag was of iedereen de feestdagen al zou hebben verteerd. Benieuwd dus wat dat zou geven ! Gert en Fré waren coachen van dienst om alles in goede banen te leiden.

Merel en Flint waren onze eerstejaars U11 van dienst. Beiden wisten één partij in hun poule te winnen. In het dubbel deden ze nog iets beter, respectievelijk met Mulan en Ferdinand werden telkens 2 van de 3 poulewedstrijden gewonnen ! Voor de meisjes leverde dit een verdiende zilveren medaille op. Een mooie start bij de U11 ! Bij de tweedejaars won Mathis knap de poule, en mocht de halve finale spelen. Daar was de latere winnaar iets te sterk. In het dubbel speelde Mathis samen met zijn tegenstander van de halve finale en deed dat schitterend: een tornooizege was het resultaat. Proficiat !!

Ook onze U13 lieten knappe resultaten optekenen. Bij de jongens enkel wisten Matts, Rune, Kyan en Viktor hun poule te winnen. Kyan haalde nadien de kwartfinale, Viktor (als eerstejaars) de halve finale, maar het was Matts die doorstootte tot de finale, die helaas in 3 sets werd verloren. Knappe prestatie !! Even mooie prestaties in de dubbel waar eerstejaars Quinten en Jelle de kwartfinale haalden. Ook hier weer PBA-spelers in de finale: Matts en Kyan mochten met opgeheven hoofd met de zilveren medaille naar huis ! Bij de meisjes speelde Tammi enkele razend spannende wedstrijden.

Tenslotte nog even kijken hoe onze “oudsten” het er van af brachten bij de U15. In de enkel jongens wonnen Robbe en Jen hun poule. In de volgende ronde moesten beiden het tegen elkaar opnemen. Het was Jen die won en nadien zonder setverlies naar de tornooizege snelde. Knap ! Ook bij de dubbels waren onze jongens beresterk: onze duo’s Arnav-Riyaan en Nishant-Robbe haalden de kwartfinale, het duo Lars-Thomas haalde de halve finale en alweer 2 PBA’ers in de finale: Jen met zijn Limburgse makker waren hier iets sterker dan Michiel en zijn Oostvlaamse partner. Weer goud en zilver: top! De U15-meisjes deden minstens even goed, want in de dubbelfinale stonden maar liefst 3 PBA-meisjes: Kaat en Femke mochten met goud naar huis, Lore en haar Oostvlaamse partner haalden mooi zilver ! Diezelfde 3 meisjes stonden trouwens ook in de halve finale van het enkel: Femke won de halve finale en mocht dus de finale spelen. Deze werd helaas in een 3-setter verloren, maar toch prima gespeeld !

Heel wat PBA-spelers bij de laureaten dus, maar we zagen een prima inzet bij al onze spelers. Dat leidt zonder twijfel nog tot meer ereplaatsen in de toekomst !

Voor alle spelers, ouders en trainers alvast een heel gelukkig, gezond en succesvol 2018 gewenst !

PB