PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Jeugdhoekje Belgische Kampioenschappen voor de Jeugd te Ieper
Belgische Kampioenschappen voor de Jeugd te Ieper Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
zondag, 27 november 2016 14:04

Geen poules op het BK voor de jeugd, dus was het tijdens elke wedstrijd erop of eronder. Meer dan reden genoeg voor onze PBA-selectiespelers om hun beste beentje voor te zetten. En reken maar dat ze dat gedaan hebben.

Bij de -11 had PBA 5 spelers afgevaardigd. Tammi moest al meteen aan de slag tegen de latere winnaar. Samen met Matts in de mix werd wel de kwartfinale gehaald. Matts samen met Kyan in het dubbel haalden de 2de dag en de bijhorende halve finale! In het enkel geraakten Kyan en Matts tot in de kwartfinale. Niet vergeten dat ook Rune en Viktor meer dan verdienstelijke wedstrijden speelden in hun enkel en dubbel !

Over naar de -13 dan. In het enkel slaagden Hanlin, Jen en Femke er in om de eerste ronde te overleven, maar verder geraakte er niemand. Dat wil niet zeggen dat er geen mooie wedstrijden werden gespeeld. Zo moest bijvoorbeeld Arnav zich pas na 3 spannende sets gewonnen geven. Ook in het dubbel en de mix werden knappe wedstrijden gespeeld. Femke geraakte het verst: de finale werd ondanks een goeie wedstrijd verloren. In de mix haalden Jen en Femke ook al de halve finale die werd verloren van de latere winnaar. Mooie resultaten als eerstejaars. In de mix deden ook Hanlin en Kaat het schitterend, met een kwartfinale als gevolg. Ook het traject van Jen in het dubbel was knap: het eindigde pas in de halve finale tegen de latere winnaars.

Bij de -15 hebben we enkele toppers. Zo won Evelien goud in zowel het enkel, het dubbel en in de mix met Eubil. Indrukwekkend ! In het enkel haalden Eubil en Lars de kwartfinale, Robbe en Mats deden even goed in het dubbel. Ook knap was de halve finale van Merel en Sarah in het dubbel, waar de finale wel heel dicht bij was : 21-13, 20-22 en 20-22.

Steffi en Joke maakten er bij de -17 een supertornooi van: in  het enkel mochten ze tegen mekaar de finale spelen die in 3 sets werd gewonnen door Joke. Dat was lang niet alles: nog goud in de mix en zilver in het dubbel voor Steffi, goud voor Joke in het dubbel. Schitterend ! Ook Siebe kon met een medaille naar huis: brons in het dubbel.
We hadden ook enkele deelnemers bij de -19. PBA trainster Hanne haalde ook knap de halve finale. Weer brons !

Veel ere-metaal dus voor de PBA: een schitterend team !