PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Jeugdhoekje YBJM zilver te Tienen
YBJM zilver te Tienen Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
dinsdag, 31 januari 2017 12:26

PBA laat van zich horen in Tienen !
In Tienen stond het eerste zilveren tornooi van 2017 op het programma. Jammer dat enkele PBA’ers moesten afzeggen door een blessure.  Degenen die er wel waren gingen voluit voor eremetaal.

We wisten het al langer, maar bij onze -11 zitten echt wel kleppers ! De resultaten waren navenant : in de enkel haalde Quinten de halve finale, die verloren werd van een sterke Duitse jongen. Viktor haalde zelfs de finale, maar ook hier was de Duitser iets sterker. In de dubbel waren onze duo’s Quinten/Jelle en Viktor/Rune present. Quinten en Jelle konden 2 wedstrijden winnen. Viktor en Rune konden alle wedstrijden winnen en mochten dus met goud naar huis: knap hoor ! Viktor en Rune waren ook actief in de mix en ook daar stond er geen maat op onze spelers. Een onderlinge finale was het resultaat. Na 3 sets was Viktor iets sterker. Weer goud en zilver voor onze youngsters !
Knappe resultaten, benieuwd of de -13 even goed deed. Thomas won in het enkel zijn poule en ook in het dubbel werd knap de 3de ronde gehaald. Jen was eerste reekshoofd in zowel enkel, dubbel als mix, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Geen probleem blijkbaar voor Jen: in het enkel stoomde hij zonder setverlies door naar de finale die ook vlot werd gewonnen. Idem dito in het dubbel: ook zonder setverlies naar de finale die opnieuw werd gewonnen. En het was nog niet gedaan: ook samen met Femke in de mix eindigde het parcours pas in de finale, die opnieuw (na 3 razendspannende sets) werd gewonnen. 3 x goud voor Jen: indrukwekkend ! Femke wilde niet onderdoen en deed hetzelfde : de finale halen en deze ook nog winnen in het enkel. Goud ook in de mix: samen met Lore werd gewonnen van het eerste en tweede reekshoofd : knap meisjes !
Bij de -15 deed Kaat het prima in de poule met 2 gewonnen wedstrijden. Samen met Hanlin in de mix werd ook de eerste wedstrijd knap gewonnen. De loting in het enkel en dubbel was  Hanlin en Michiel dan weer niet gunstig gezind, maar er werd toch sterk weerwerk geboden. Tom wist ook 2 poule wedstrijden te winnen : mooi ! De strafste prestatie kwam van Lars die vlot zijn poule won. Nadien won hij van het eerste reekshoofd en verloor hij pas in 3 sets de halve finale van de latere winnaar !
3 deelnemers bij de -17. Mats gaf zich niet zo maar gewonnen in de enkel. Hetzelfde kan gezegd worden van Robbe die het eerste reekshoofd op zijn bord kreeg. Samen in het dubbel stootten ze in de 2de ronde op de ijzersterke latere winnaars. Ook Maxim deed het prima:  hij won vlot zijn poule maar moest dan aan de slag tegen de latere finalist.
Samengevat keerde onze spelers naar huis met 7 x goud, 2 x zilver en 3 x brons : volgende keer beter doen wordt moeilijk  !
Bedankt spelers, trainers en ouders voor dit super-weekend !
Patrick