PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Jeugdhoekje YBJM zilver Eernegem
YBJM zilver Eernegem Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
woensdag, 01 maart 2017 14:52

In Eernegem stond een zilveren tornooi in het YBJM-circuit geprogrammeerd. Benieuwd hoe de PBA-selectie heeft gepresteerd?
Wel, opnieuw meer dan goed!
Voor een keertje beginnen we met de U17 waar één speler onze eer moest verdedigen. Robbe kon in zijn enkelpoule de eerste wedstrijd makkelijk winnen. Ook de tweede liep niet slecht maar tegen het eerste reekshoofd werd nipt in 3 sets verloren. Wanneer iedereen al bijna naar huis was, moest Robbe nog aan de wedstrijden in het dubbel starten: 3 wedstrijden werden relatief vlot gewonnen, de laatste en beslissende tegen het 2de reekshoofd werd opnieuw een spannende 3-setter die deze keer wél winnend werd afgesloten. Knap gedaan!!

Heel wat meer deelnemers bij de U15. Michiel had het niet getroffen met de loting, maar desondanks badmintonde hij mooie uitslagen bij elkaar. Samarth en Tom konden beiden 2 wedstrijden in het enkel winnen, maar dat was net niet genoeg om door te gaan. In het dubbel werd wel de kwartfinale gehaald. Bjorn en Lars haalden in het dubbel ook al de kwartfinale. In het enkel deed Lars het nog beter: hij walste letterlijk over de tegenstand heen en haalde zo knap de halve finale. En het was nog niet gedaan, want ook in de mix, samen met Merel, werd zelfs de finale gehaald. Sterk ! Ook Laura tekende resultaten op om mee thuis te komen: 2 gewonnen wedstrijden in de enkelpoule, 2de ronde in de mix samen met Bjorn, en in de dubbel, samen met Merel werd zelfs de finale gehaald, die dan ook nog werd gewonnen! Niet vergeten dat Merel in het enkel ook nog knap haar poule had gewonnen, en zich pas na 3 sets moest gewonnen geven in de halve finale tegen de latere winnares ! Wie het ook graag spannend maakte was Kaat: 2 vlot gewonnen wedstrijden in de enkel en de 3de wedstrijd in 3 sets verloren. In het dubbel werd knap de halve finale gehaald, die dan wel héél nipt werd verloren met 22-20, 21-23 en 21-19. Een finale plaats was dus zeker verdiend geweest!

2 van onze U13 spelers waagden ook hun kans in het enkel bij de U15 en dat deden ze meer dan behoorlijk: Jen kon zelfs zijn poule winnen en werd pas in de kwartfinale uitgeschakeld in 3 sets van de latere finalist. Ook Femke haalde een hoog niveau, wat 2 gewonnen wedstrijden opleverde. Dit duo speelde samen de mix bij de U13, wat een mooie en sterke finale opleverde! In het dubbel deden ze nog iets beter: Jen en zijn Limburgse partner stoomden vlot door tot de finale, die dan ook nog overtuigend werd gewonnen. Femke en Lore wilden niet onderdoen: ook goud in het dubbel! Prachtige resultaten!
De medaillekoorts was nog niet voorbij: in het enkel haalde Lore bij de U13 knap de finale: weer zilver! Ook Julie kon tevreden op haar tornooi terugblikken met poulewinst.  Onze U13 jongens konden niettegenstaande heel wat gewonnen wedstrijden zich niet plaatsen voor de 2de ronde. Lars en Arnav samen in het dubbel haalde wel knap de finale!
Ook bij de U11 enkele mooie resultaten. Joaquin en Jelle dubbelden samen en werden knap 2de in de finalepoule. Viktor als U11 bij de U13 wist ook een wedstrijd in het enkel te winnen en tegen één van de reekshoofden was ook 2 x 21-16 een meer dan behoorlijk resultaat. Als kers op de taart mocht Viktor met zijn Westvlaamse partner tenslotte ook nog op het hoogste podium plaatsnemen voor de mix: schitterend!

Een optelsommetje geeft : 5x goud, 5x zilver en 3x brons. Daar kunnen spelers, trainers en ouders alleen maar trots op zijn !
Patrick B