PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Jeugdhoekje YBJM brons Latem-De Pinte
YBJM brons Latem-De Pinte Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
vrijdag, 24 maart 2017 16:20

Verkeersongevallen, wegenwerken of een giftige wolk, niks kon onze PBA-selectiespelers tegenhouden om fris en monter te starten aan het bronzen tornooi van Latem-De Pinte.

5 PBA’ers bij de minibad ! Bij de meisjes wist Merel de beide wedstrijden in haar poule te winnen, zodat ze de finale voor de 1ste plaats mocht spelen. Haar tegenstanders was net iets sterker, maar knap gedaan hoor Merel ! Hanna en Mulan wonnen telkens één wedstrijd in hun poule zodat ze in de kleine finale het tegen elkaar mochten opnemen voor de 3de plaats. Het werd een 3-setter waar Hanna uiteindelijk iets sterker was. Flint en Mats moesten bij de jongens de Antwerpse eer verdedigen en deden dat ook meer dan behoorlijk. Flint wist alle poulewedstrijden te winnen, waardoor ook hij voor de 1ste plaats mocht spelen. Ook hier een spannende 3-setter met een zilveren medaille als resultaat. Knap Flint ! Mats won als jongste mooi 2 van de 3 poulewedstrijden wat uiteindelijk brons opleverde !

Joaquin begon schitterend aan het tornooi bij de U11 met een vlotte poulewinst als gevolg. Nadien was het eerste reekshoofd iets sterker. Hetzelfde verhaal voor Jelle en Rune: ook poulewinst maar de ronde nadien was de tegenstander iets te sterk. Onze 3 andere jongens (Quinten-Mathis en Ferdinand)  zaten in een poule met latere halve finalisten en finalisten. Poulewinst was daardoor moeilijk.

Bij de U13 speelde Viktor als U11 weer sterk, maar poulewinst zat er nog niet in. Broer Lars was de enige die er in slaagde beide poulewedstrijden te winnen en door te gaan naar de volgende ronde. In het dubbel was het duo Matts-Kyan het sterkste PBA-duo. Als eerstejaars bereikten zij knap de kwartfinale die felbevochten was, maar nipt werd verloren van de latere winnaars. Mooie prestatie ! Lore wist 2 van de 3 poulewedstrijden te winnen, maar helaas net niet voldoende om door te gaan. Lore en Femke samen in het dubbel stoomden wel lekker door tot in de finale. Een mooie gouden medaille was het resultaat !

Over naar de U15 waar Tom als enige zijn poule kon winnen. Zijn enkeltornooi eindigde pas in de kwartfinale. Ook Michiel zat dicht tegen poulewinst. Jammer dat hij niet doorging, want hij had evenveel wedstrijden gewonnen als de eerste in zijn poule. Onze 3 jongens konden in het dubbel allemaal de kwartfinale halen. Niet slecht ! Slechts 2 meisjes bij de U15. Merel mocht zonder setverlies in het dubbel met de gouden medaille naar huis ! Femke als U13 deed het prima in het enkel: zonder setverlies in de poule en de halve finale stootte de zelfs door tot de finale die moest gespeeld worden tegen …  Merel ! Merel was nog te sterk, maar zilver en goud voor PBA: zo zien we het graag !

Bedankt spelers en trainers Lissa en Fré !
PB