PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Jeugdhoekje Tornooi Danlie op 9 november 2019
Tornooi Danlie op 9 november 2019 Afdrukken
Geschreven door Vervaet Eddy   
maandag, 09 december 2019 11:43

Onze reporter ter plaatse ontbrak gezien de kleindochter in het buitenland vertoefde, vandaar deze beperkte neerslag. Ook PBA was met beperktere selectie aanwezig dan normaal.

Meisjes enkel U11
Lisse Moris had het niet getroffen in poule A, ze weerde zich ten volle, maar kon geen wedstrijd winnen. Rune Van de Velde en Lola Lefèvre zaten beiden in poule B. Ook hier was de tegenstand te sterk en het onderling duel werd in 3 sets gewonnen door Lola. Gaëlle De Cuyper en Lily Verhulst zaten beiden in poule C. Gaëlle won 2 wedstrijden in de poule, Lily won ze echter allemaal en gaat door naar de HF. Hier wacht Lora Laporte op haar ondergang, Lily wint vlot met 21-11 en 21-7. In de finale tegen Yasmina De Vent moet ze haar meerdere erkennen met 14-21 en 12-21.

Meisjes dubbel U11
In groep A spelen Lola en Rune samen, maar kunnen geen vuist maken. In groep B lukt het Gaëlle & Lily wel. Hun eerste wedstrijd van de poule winnen ze vlot in 2 sets. De andere match in 3 sets, na een thriller in de eerste set. In de finale maken ze een goed begin, maar laten de tegenstand hun ding doen in de tweede. In de derde is men weer een beetje alerter en winnen met 21-16.  Hun eerste titel samen.

Jongens enkel U11
Akash Dugar in groep A, waar ook Flint Croes in vertoeft moet de wedstrijden ondergaan. Ybe Pauwels en Siebe Vertonghen in poule B, moeten al om 9h het onderlinge duel uitvechten. Ybe wint dit keer heel vlot. (Siebe had een off-day volgens vader Henk). Emiel de Troyer verspert echter de weg voor Ybe naar de halve finale. Daan Li zit samen met Milan Priem in poule C. Milan kan 2 van de 3 matchen winnen, waaronder ook het spannende duel met Daan. Seppe Daemers de finalist is echter te sterk. Daan verliest zijn 3 matchen, echter met veel verweer( 2 keer 3 sets) en kan met opgeheven hoofd aan de dubbel beginnen.
Flint doorloopt zijn poule van 5 met gemak, steeds in 2 sets. Als eerste reekshoofd is hij vrij in de HF en wacht op Seppe in de finale. De eerste set wint hij vlot(21-14), maar maakt teveel fouten in de tweede(17-21). In de derde is hij weer meer geconcentreerd en staat steeds enkele punten voor, doch Seppe blijft aanklampen en de strijd is pas gevoerd bij 21- 19.

Jongens dubbel U11
In de dubbel zijn onze duo’s verdeelt over 2 poules A & B. In poule A is Akash Dugar gekoppeld aan Joppe Van Belle. Hij verliest echter de 2 matchen waaronder de ontmoeting met onze tandem Ybe en Siebe. Deze laatsten sluiten de poule winnend af en spelen finale. In poule B ondergaan Milan en Daan hetzelfde lot. In de finale starten Siebe & Ybe direct goed(21-17) en halen de eerste set binnen. Seppe en Emiel uit Oost-Vl schieten dan pas wakker en zetten snel orde op zaken. (14-21,12-21)

Jongens enkel U13
Voor Shaurya Sancheti is de poule te sterk. Jesse Daneels wint een wedstrijd, Mathis Lenaerts wint eveneens één van zijn 3 matchen, maar moet in de derde opgeven met een blessure. Weer pech!
Ruday en Virat winnen elk 2 wedstrijden binnen de poule maar dit is onvoldoende om door te gaan.
Micah Melis en Rune Verbist winnen wel vlot hun poule. Dan leggen beide heren nog een mooi parcours af tot de finale. Micah heeft wel al 2 zware 3 sets achter de kiezen als hij aan de finale begint, Rune heeft 2 matchen minder moeten spelen door walkover en loting. Doch Micah laat dit niet zien en de heren beginnen aan een titanenstrijd (22-20 en 20-22) de bordjes staan weer gelijk. In de derde legt Micah de strijdbijl neer bij 17-21. Een mooie en sportieve wedstrijd van beiden.

Jongens dubbel U13
Micah en Rune zijn heer en meester, als eerste reekshoofd in poule A. In poule B maken Jesse en Ruday het Flint gekoppeld aan Kaylie Jones best moeilijk maar moeten het touw lossen in derde. Flint kan zijn tweede dubbel niet winnen tegen Kobe De Bleeckere en Aaron Bostoen.
Micah en Rune leren de West-Vlamingen wel een lesje in de finale met 21-12 en 21-14. Puik werk!

Jongens enkel U15
Jelle en Quinten Van Dessel meppen deze zaterdag hun eerste slagen in de U15. Voor Quinten zit de loting niet mee in poule A. Noah Warning en eerste reekshoofd Brent Stockman zijn te sterk, maar tegen Nederlander Dion zat de winst erin. Jelle kan toch een van zijn drie matchen winnen tegen Jarne Maes. Kyan en Matts gaan wel door hun poule, hoewel Matts het als vierde reekshoofd ook niet trof met Jente Dhaese in de poule, maar deze opzij zette met efficiënte slagen binnen de “ reach”( voor de kenners ) van zijn tegenstander.
In de HF geraakte Kyan niet voorbij de Nederlander Joep Strooper, Matts maakte in 2 sets vlot brandhout van Noah Warning uit Luxemburg. (21-14 en 21-11). In de finale kwam Joep fysiek tekort. Hij stond te hijgen als een paard, doch in de tweede set zelfs met een zware achterstand bij de rust moest Matts nog bij de les blijven om de match winnend af te sluiten.( 21-10 en 22-20)

Jongens dubbel U15
Jelle & Quinten winnen in poule A tegen de Luxemburgers, maar het eerste reekshoofd Brent Stockman & Damas Grande zijn een maat te sterk.
In poule B spelen Matts & Kyan ondermaats tegen Wannes en Jarne uit Oost-Vlaanderen met verlies tot gevolg. Tegen de Luxemburgers Pol Hild en Tom Feltes winnen ze na opnieuw een hopeloze start in 3 sets. In de derde match zien we terug mooi badminton maar moesten ze spijtig de duimen leggen tegen de Nederlanders Dion en Joep met 19-21 en 24-26.

Resultaat van een zaterdag in Hamme:  3 keer finals en 5 keer winnend finalist