PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Competitie Stopzetting competitie seizoen 19-20
Stopzetting competitie seizoen 19-20 Afdrukken

Naar aanleiding van de communicatie van Badminton Vlaanderen krijgen ook wij nu een iets beter zicht op het verdere verloop van onze provinciale competitie:

De competitie voor dit seizoen wordt vroegtijdig stopgezet. Dit wil zeggen dat de afgelaste ontmoetingen in de huidige periode van 12/03 t/m 19/04 alsook de nog te spelen ontmoetingen na 19/04 niet meer zullen plaatsvinden of opnieuw ingepland worden. Badminton Vlaanderen heeft beslist om alle stijgers en dalers te berekenen op basis van de rangschikking na afsluiten van de heenronde om elke ploeg een gelijk aantal matchen gespeeld te laten hebben. Dit betekent dus dat de rangschikking van de ploegen op 31/12/19 zal gelden voor deze berekeningen. Stijgen en dalen zal exact verlopen zoals het normaal op het einde van het seizoen gebeurt. De finale rangschikking zal later nog door de PBA gecommuniceerd worden.

De klassementen die dienen gebruikt te worden voor de basisopstellingen voor volgend seizoen zijn diegene bepaald op 02/03/20 na klassementswijziging.

Natuurlijk houdt de provinciale sportcommissie, gezien de grotere dynamiek in onze reeksen, ook rekening met de vragen vanuit de clubs om bepaalde ploegen al of niet mee te laten stijgen of dalen. Nog meer dan dit bij een normaal competitie verloop zou gebeuren. Dit gaan we individueel bekijken in samenspraak met de competitieverantwoordelijke van de betreffende clubs. Bij de beoordeling van deze bijkomende stijgers en dalers gaan we ook kijken naar de resultaten van de terugronde en de ontstane trend in het tweede deel van de competitie.

Hoe dit allemaal praktisch gaat verlopen, is ook voor ons nog niet geheel duidelijk. Verdere info zal zeker via mail met de competitieverantwoordelijke gebeuren.
Meer info : https://www.badmintonvlaanderen.be/news/133097/Competitief-badminton-in-nasleep-van-het-COVID19-virus
Volg de PBA communicatie aangaande de PBA competitie via de Facebook pagina : https://www.facebook.com/Badminton-PBA-vzw-459797724163262/