PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Varia Nieuwskiosk Nieuwe Website
Nieuwe Website Afdrukken
Reeds lang was er sprake van, maar eindelijk is het zover. De lancering van een nieuwe website!
Volgende punten hebben extra aandacht gekregen:
  • de website moet up-to-date zijn en blijven;
  • de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid moet verbeteren;
  • iedere commissie moet zijn plaatsje krijgen, zeker de jeugd
  • de gegevens moeten consistent zijn, d.w.z dezelfde informatie, zelfs als die verspreid is over verschillende pagina's;
  • het zijn vooral de clubs en spelers die de website actief moeten kunnen gebruiken.
Om dit te bewerkstelligen is de websitetechnologie grondig aangepakt en is de oude statische website een nieuwe frisse dynamische website met achterliggende database geworden. Vooral personen- en clubgegevens worden nu centraal beheerd.

De menustructuur is van een verticale structuur die voorkwam op iedere pagina, veranderd in een drop-down menu zoals we gewoon zijn bij de meeste PC-programma's. Ieder menu heeft zijn eigen "home-pagina" die bereikbaar is door op de hoofding ervan te klikken.

De hele site is zo gebouwd dat de gebruiker zo weinig mogelijk moet scrollen. Op die manier kan de gebruiker in één oogopslag de volledige inhoud van ieder belangrijk onderwerp zien en daardoor sneller zijn informatie verkrijgen.

Om de informatie up-to-date te houden heeft ieder PBA bestuurslid rechtstreekse toegang om zijn/haar stuk van de website aan te passen. Daar waar vroeger één persoon voor de hele website moest zorgen en informatie niet altijd onmiddellijk beschikbaar was. Een snellere service dus.

Alleen uiterst belangrijke updates worden op de homepagina vermeld. Een lijstje hiervan vind je op de tab "Laatste Nieuws". Wel zijn alle updates zichtbaar op de tab "Onlangs gewijzigd" op de homepagina. Nieuwe items worden automatisch toegevoegd op de tab "Laatst bijgevoegd".

Net zoals jullie moeten ook wij ons nog aanpassen aan de nieuwe website. Het kan zijn dat er in het begin iets minder efficiënt verloopt dan verwacht, maar binnen korte tijd zal alles zeker verlopen zoals het hoort. Eens iedereen weet hoe de dingen aangepast moeten worden, is de informatie voor jullie sneller beschikbaar.

Veel plezier met de nieuwe website!

Opmerkingen en suggesties kun je steeds sturen naar mij!