PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Varia Nieuwskiosk Jeugdolympiade 2008
Jeugdolympiade 2008 Afdrukken
In de context van de Olympische Spelen 2008 in Peking en vanuit de bezorgdheid om blijvend stimulansen te geven aan de jeugdsport, organiseert de minister van Sport, Bert Anciaux in 2008 de tweede Jeugdolympiade in Vlaanderen. Het is de bedoeling zoveel mogelijk jongeren tussen de 10 en de 14 jaar te bereiken, zowel getalenteerde als niet-getalenteerde, en hen aan te moedigen hun ‘olympische medaille' te behalen. Dit alles gebeurt onder de Bloso vlag.

Er worden in 10 sporttakken tests afgenomen, nl. in atletiek, basketbal, gymnastiek, wielrennen, zwemmen, badminton, tennis, voetbal, handbal en volleybal. Voor elk van deze 10 sporttakken werd in samenwerking met de betrokken federatie een testbatterij uitgewerkt die bestaat uit 5 proeven. De Vlaamse Badminton Liga is verheugd dat badminton niet vergeten wordt. Bij het opstellen van de testbatterij werd ervoor gezorgd dat de tests zo eenvoudig mogelijk kunnen worden afgenomen met een minimum aan materiaal. Een twintigtal pluimpjes, één racket, wat tape en een timer volstaan om deze test af te nemen. De infofolder met de volledig uitgewerkte testbatterijen zal per post gestuurd worden na de officiële persmededeling van de minister eind november 2007. Nadien kan je de scoreformulieren bij Bloso aanvragen in de betreffende sporttaken waarin je de Jeugdolympiade wenst te organiseren.

Deelnemers aan de Jeugdolympiade krijgen allen een olympisch attest en als de scores goed zijn kan een bronzen, zilveren of gouden medaille gehaald worden. De jeugdolympiade verloopt in 3 fasen:

In een eerste fase moet worden getracht om op lokaal niveau, op zoveel mogelijk plaatsen en van zoveel mogelijk jongeren, testen af te nemen in één of meerdere van de 10 sporttakken. Voor de organisatie van de eerste fase wordt er beroep gedaan op de medewerking van de clubs, liefst in samenwerking met de gemeentelijke sportdienst en de scholen van je gemeente. De bedoeling is dat de 1e fase doorgaat van januari tot en met de eerste helft van maart 2008. In een tweede fase wordt er binnen elke provincie een provinciale Jeugdolympiade georganiseerd waarbij de jongeren trachten een zilveren medaille te behalen in 1 of meerdere sporttakken.
  • 15/03/08: Blankenberge
  • 27/03/08: Lommel
  • 01/04/08: Bornem
  • 03/04/08: Wachtebeke
  • 05/04/08: Leuven
Tenslotte kan men in een derde fase de gouden medaille behalen in een nationale finale.
  • 12/04/08: Bloso centrum Gent + Blaarmeersen
  • 19/04/08: Bloso centrum Herentals
Ook in de 2e en 3e fase wordt gerekend op de hulp van de clubs. Hou het nieuws verder in de gaten.