PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Varia Nieuwskiosk Nee, geen nieuwe website...
Nee, geen nieuwe website... Afdrukken
Het lijkt het alsof de website in een nieuw kleedje is gestoken. Hierbij is vooral het feit dat de website breedte zich aanpast aan de breedte van het scherm  interessant; Waar vroeger de schermen standaard 17 of 19 inch waren,  variêren deze nu van 10 inch voor een netbook tot 24 inch voor de laatste nieuwe schermen.
Of de site er nu mooier op is geworden, is een kwestie van smaak.
De menu navigatie is enigszins gewijzigd. Om de submenu's te activeren, moet je eerst op de hoofding van het menu klikken, waarbij je de introductie van die sectie voorgeschoteld krijgt. Daarna kun je het gewenste submenu activeren. Voor beginnende gebruikers wordt dit meer als natuurlijk ervaren.

De veranderingen bevinden zich vooral onder de moterkap.
Voor de techneuten onder jullie; de Joomla versie (de motor van onze website) is nu 1.5 i.p.v 1.0.  Dit is noodzakelijk daar Joomla 1.0 niet meer wordt gesupporteerd. Dit houdt in  dat de weergave van de site in de verschillende, recentelijk bijgekomen, browsers verschilde, zodat interessante basisfeatures onbruikbaar werden.
Bovendien begonnen de gebruikte plugins  verouderd te raken. Ook eventuele veiligheidsgaten werden niet meer gedicht. Dit was vooral het geval in de foto-module en de events-module (kalender).
Joomla 1.5  is volledig verschillend van de vorige versie (volledige herwerking, nieuwe code en databaseschema). Vandaar dat alle items geconverteerd dienden te worden, wat gelukkig deels automatisch ging. Wel moesten alle links naar de eigen website(!) manueel aangepast worden.
Opgelet Websitebeheerders: dit betekent dat ook bij jullie mogelijk links opnieuw moeten worden ingesteld, waarvoor excuses!
Alternatieven voor de gebruikte plugins werden gezocht en gevonden. Verder moesten alle eigen PHP-scripts herschreven worden.

Daar het onmogelijk was updates op beide sites tegelijkertijd te doen én te werken aan de werkomgeving zijn bepaalde zaken pas nu beschikbaar op de nieuwe site, waarvoor onze excuses.

Mogelijk vertoont de site nog kinderziektes. Ik apreciëer jullie opmerkingen ten volle; dus niet nalaten ze aan mij te sturen, waarvoor dank!