PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Varia Nieuwskiosk Het tweede BADCOACH Badmintonkamp!!
Het tweede BADCOACH Badmintonkamp!! Afdrukken
Een unieke kans voor spelers en trainers !!
HET TWEEDE BADCOACH BADMINTONKAMP !!!
Komende zomer, 23/07/2012 tot en met 27/07/2012, zal dit concept voor het eerst plaatsvinden in de sporthal DE RING te Brecht.Sporthal
Dat het een speciale trainigsstage zal worden is een understatement. De intensiteit zal ongezien hoog liggen voor spelers én trainers. Een volledige week waarin de aandacht voor het individu centraal staat!

Hoe gaan we te werk?
We gaan voor een week de volledige sporthal inpalmen. Trainen, douchen, ontspannen, eten, slapen? We doen het allemaal (vlakbij) de hal. Van maandag 09.00h tot en met vrijdag 16.00h is de sporthal van ons en moeten we geen rekening houden met andere sporters. Geen gesleur met zakken of materiaal, alles kan in de hal blijven.  Ontbijt, lunch en avondmaal zullen in de kantine genuttigd kunnen worden, dus ook daarvoor geen nodeloze verplaatsingen. Al het eten zal vers bereid worden en geserveerd door professionele koks. Zo maken we van de sporthal een week ons domein, waar een familiale sfeer zal heersen? 's Avonds worden randzaken voorzien zoals internetverbindingen, beamers, volksspelen, zaalsporten enz.

De start en aankomst is voorzien tussen 08.00h en 09.00h met een koffiebuffet voor ouders die er een lange rit hebben opzitten. Afhankelijk van het verloop en de planning van de headcoach zullen we starten tussen 09.00h en 10.00h.

Een absolute TOP-trainersstaf !

Hoe meer badmintonkampen je hebt bijgewoond, hoe vaker je steeds dezelfde (belgische) trainers tegenkomt. Dat wil ik anders gaan doen. Daarom heb ik mijn buitenlandse contacten aangesproken en ben ik uitermate fier om reeds 4 van de 6 trainers aan u voor te kunnen stellen:

ANDREAS JOHANSEN - Deens elite-coach, jeugdcoach Skoveshoved DK
MARTIN ERIKSEN - Deens coach
HENRI VERVOORT - Deens geschoolde nederlandse coach in Italiaanse loondienst
RENE SEHR - jeugdcoach van Nederlands landskampioen DUINWIJCK
TRAINER 5 - nog in onderhandeling
TRAINER 6 - nog in onderhandeling
ROEL VAN HEUCKELOM - Belgische headcoach BC TILBURG, ZWIJNDRECHT, RABC & coach PBA

Trainingsstage voor spelers ?    1 veld  =  min. 1 coach  =  max. 3 spelers
In de hal beschikken we over zeven velden, waarvan er 6 continu benut zullen worden. Op elk veld zullen maximaal 3 spelers staan en minimaal 1 coach.  1 coach per veld die zich alleen maar met jouw veld bezighoudt. Heel de dag door krijg je dus zo goed als individuele training !!
In overleg met je coach zal je werken aan bepaalde punten die verbeterd kunnen worden.

Er is slechts is plaats voor 36 spelers (op dit moment zijn er reeds 9 inschrijvingen, dus niet te lang treuzelen is de boodschap) die verdeeld zullen worden in twee grote groepen van telkens 6 groepen van 3. In totaal hebben we dus 12 groepen van 3 spelers. Naargelang het niveau van de spelers zullen deze groepen ingedeeld worden in de loop van maandag. Op elk veld zullen er twee groepen van 3 spelers wisselend trainen. Een zevende veld is steeds vrij om eventueel een groep van 3 nog verder op te splitsen. De inschrijvingen zijn dus beperkt !! Dit is niet anders mogelijk als je zo individueel wil gaan werken. En omdat we net zo individueel gaan werken is er bijna geen enkele beperking op niveau, klassement of leeftijd van spelers die zich kunnen inschrijven! ! Wij vinden het vooral belangrijk dat je zin hebt om te komen bijleren en gewoon supergoed te trainen. De faciliteiten die we deze week kunnen aanbieden zijn uniek naar Belgische, zelf Benelux normen.

Unieke opleiding voor trainers:  1 veld  =  1 trainer  =  1 trainee
Een theoretische opleiding heeft best zijn nut, maar boeken theorie wegen niet op tegen pure praktijk.
Een week meelopen met een toptrainer, samen discussieren over trainingen en spelers? dat is wat deze opleiding te bieden heeft. Onder de deskundige begeleiding van headcoach ANDREAS JOHANSEN zal de opleiding plaatsvinden. Niet alleen zal je een hele dag mee op het veld staan en training geven, je zal ook mee trainingen moeten opstellen, kritisch leren kijken naar je eigen trainingen en de trainingen van andere. "Dat is het probleem dat ik wil aanpakken, welke oefeningen kan ik daarvoor opmaken? En zijn deze oefeningen tactisch en technisch correct?? Passen ze in het profiel van de speler?"
Maar de opleiding stopt niet op het veld of met de voorbereiding.  Ook 's avonds gaat de opleiding door.
Geen enkel onderwerp gaan we uit de weg. Zodoende zal de agenda grotendeels bepaald worden door de trainers in opleiding, maar Andreas zal ook een theoretische uiteenzetting geven en ook video-analyse is een onderwerp dat op het programma staat.
Belangrijk is dat over elk onderwerp gediscussieerd kan worden. Want een ding staat vast, er is geen algemene waarheid? Je zal merken dat er 's avonds leuke discussies zullen onstaan (ook tussen de 6 topcoaches onderling). "Gripveranderingen van niet meer dan 1mm. Wanneer welke slag nu een betere optie had geweest, opbouw van de volgende training, racketvoering na die welbepaalde slag, een welbepaald voetenwerk..." en ga zo maar door!
Het zijn deze discussies die je niveau van coach pijlsnel omhoog doen schieten, want op deze manier begin je na te denken over badminton en neem je niet meer gewoon iets over dat iemand zoveel jaren geleden op papier gezet heeft.

Het doel is dat je een eigen visie kan ontwikkelen door op een week tijd zoveel input te krijgen van minstens 6 topcoaches. Aan de hand van al deze informatie kan je dan zelf je eigen weg ontwikkelen of bijschaven of perfectioneren. De kennis die tijdens deze week in Brecht verzameld zal zijn, zal uniek zijn in Belgie.
Veel (Belgische) trainers raken vastgeroest in hun clubstramien. Deze week is DE IDEALE GELEGENHEID om uit dat vast patroon te geraken en terug te keren met (hopelijk net niet) een overload aan extra kennis, ervaring etc...

Het aantal plaatsen is beperkt en inschrijvingen worden aanvaardt volgens volgorde van aanmelding. Zo krijgt iedereen een gelijkwaardige kans om deel te nemen.
 
Ik heb geen weet van een trainingskamp in de BENELUX waar de aandacht voor de individuele speler en trainer in opleiding zo groot is als dat komende zomer in Brecht het geval zal zijn !!

LOCATIE: SPORTHAL DE RING
  AMBACHTSLAAN 7
  2960 BRECHT
DATUM: VAN MAANDAG 23/07/2012   09.00H    TOT     VRIJDAG 27/07/2012  16.00H
TRAINERSSTAF: ANDREAS JOHANSEN - HEADCOACH, DK
  MARTIN ERIKSEN - COACH, DK
  HENRI VERVOORT - COACH, NL/IT
  RENE SEHR - COACH, NL
  TRAINER 5 - nog in onderhandeling
  TRAINER 6 - nog in onderhandeling
  ROEL VAN HEUCKELOM - RESERVECOACH, BE
KOKSTEAM :  ROEL VAN HEUCKELOM
  JEF ROEYMANS
BIJDRAGE :  399 euro voor spelers
  499 euro voor trainers
               
In deze bijdrage is alles inbegrepen (water, nieuwe shuttles, 2 warme maaltijden per dag + ontbijt, 6 professionele trainers, avondactiviteiten, ...)
Ben je zelf verhinderd, aarzel dan niet om andere spelers, trainers binnen je club op de hoogte te stellen van dit unieke kamp, en stuur deze info door !!
 
Moesten jullie nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
 
Roel Van Heuckelom
BADCAOCH