PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Klassementen Klassementswijzigingen

Klassementswijziging - algemeen:

Volledig reglement   C700 tot C715

Klassementswijzigingen (zowel verhogingen als verlagingen) zijn niet langer mogelijk volgens de oude methode. Sinds augustus 2013 is er een nieuw ranking systeem van toepassing. Dit systeem bestaat uit 6 rankings, waarin alle actieve spelers van Badminton Vlaanderen en de LFBB opgenomen zijn. Er is dus een ranking voor heren enkel, dames enkel, heren dubbel, dames dubbel, gemengd dubbel heren en gemengd dubbel dames. De rankings worden wekelijks gepubliceerd door Badminton Vlaanderen. Elke week worden de prestaties van 53 weken eerder verwijderd en de prestaties van de voorbije week worden opgenomen. Per jaar zijn er evaluatiemomenten. Op deze datums zullen de klassementen bepaald worden aan de hand van de laatste rankings. Alleen dan kunnen er klassementswijzigingen doorgevoerd worden op basis van prestaties.

Wijziging bij competitie:
Elke prestatie in de nationale, liga- of provinciale competitie wordt in rankingpunten omgezet, die telkens in de betreffende rankings worden verwerkt. De punten in de competitie zijn afhankelijk van de reeks waarin wordt deelgenomen. Meer details kan je terugvinden in het reglement C705 van Badminton Vlaanderen. Elke overwinning levert hetzelfde aantal punten op. Alleen de beste competitieresultaten komen in aanmerking voor de ranking. Bij elke speler kan je zien welke resultaten meetellen, want deze worden aangeduid door een geel sterretje.

Klassementswijzigingen - regelgeving bij tornooien:
Elke prestatie op een officieel Belgisch (jeugd)tornooi (erkend door Badminton Vlaanderen) of een (jeugd)tornooi in het buitenland (erkend door BWF) wordt in rankingpunten omgezet, die telkens in de betreffende rankings worden verwerkt. Aan alle Belgische officiƫle tornooien werd een grade toegekend op basis van een rekenmethode beschreven in het reglement C706. Bij elke grade behoort een puntentabel per reeks en op basis van het aantal deelnemers aan het tornooi. Deze tabellen kan je terugvinden in de reglementen C702 / C703 en C704. Deze reglementen zijn steeds te raadplegen op de website van Badminton Vlaanderen. Het aantal te verdienen punten verschilt dus van tornooi tot tornooi. Bij elke speler kan je zien welke resultaten meetellen, want deze worden aangeduid door een geel sterretje.
1 PBA Verantwoordelijke