PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Competitie
Inleiding Afdrukken

De competitie in de provincie Antwerpen is met meer dan 300 ploegen de grootste van Vlaanderen, niet alleen door het aantal deelnemende ploegen, maar ook door de verscheidenheid en volledigheid. Er wordt competitie gespeeld door volwassenen, jeugdspelers en senioren. Er wordt gespeeld door mannen en vrouwen, door jongens en meisjes. Zowel hoog- als laaggeklasseerden komen aan bod. Voor ieder wat wils dus. Gezien de reglementen geregeld aangepast worden, is het zaak om op de hoogte te blijven. Dit doe je best door de reglementenwebsite van Badminton Vlaanderen te raadplegen (en misschien meer specifiek het volwassenen competitiereglement C320).

 
Inschrijvingsformulier voor de seniorencompetitie 2021-2022 Afdrukken

Inschrijvingsformulier met speeldata van de seniorencompetitie 2021-2022

 
Inschrijvingsformulier voor de seniorencompetitie 2020-2021 Afdrukken

Het inschrijvingsformulier voor de PBA seniorencompetitie seizoen 2020-2021 is opgemaakt. Download het hier.
Ingevulde formulieren dienen vóór 17 mei 2020 gemaild te worden naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Voor info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Einduitslag PBA competitie 2019-2020 Afdrukken

PBA competitie 2019-2020

Mogelijke stijgers en dalers onder de 'lees meer' verwijzing

De groen gemarkeerde teams komen in aanmerking om te promoveren

De rood gemarkeerde teams komen in aanmerking om te dalen

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen in de verschillende reeksen kunnen er bijkomende stijgers en dalers worden gezocht om de reeksen tot 7 ploegen aan te vullen.
Zeker in de onderste reeksen zijn de aangeduide dalers afhankelijk van het aantal inschrijvingen en aantal overgebleven ploegen in de onderliggende reeksen. Dit met name voor: 5de reeks heren, 5de reeks gemengd, 3de reeks dames.

Lees meer...
 
Stopzetting competitie seizoen 19-20 Afdrukken

Naar aanleiding van de communicatie van Badminton Vlaanderen krijgen ook wij nu een iets beter zicht op het verdere verloop van onze provinciale competitie:

De competitie voor dit seizoen wordt vroegtijdig stopgezet. Dit wil zeggen dat de afgelaste ontmoetingen in de huidige periode van 12/03 t/m 19/04 alsook de nog te spelen ontmoetingen na 19/04 niet meer zullen plaatsvinden of opnieuw ingepland worden. Badminton Vlaanderen heeft beslist om alle stijgers en dalers te berekenen op basis van de rangschikking na afsluiten van de heenronde om elke ploeg een gelijk aantal matchen gespeeld te laten hebben. Dit betekent dus dat de rangschikking van de ploegen op 31/12/19 zal gelden voor deze berekeningen. Stijgen en dalen zal exact verlopen zoals het normaal op het einde van het seizoen gebeurt. De finale rangschikking zal later nog door de PBA gecommuniceerd worden.

De klassementen die dienen gebruikt te worden voor de basisopstellingen voor volgend seizoen zijn diegene bepaald op 02/03/20 na klassementswijziging.

Natuurlijk houdt de provinciale sportcommissie, gezien de grotere dynamiek in onze reeksen, ook rekening met de vragen vanuit de clubs om bepaalde ploegen al of niet mee te laten stijgen of dalen. Nog meer dan dit bij een normaal competitie verloop zou gebeuren. Dit gaan we individueel bekijken in samenspraak met de competitieverantwoordelijke van de betreffende clubs. Bij de beoordeling van deze bijkomende stijgers en dalers gaan we ook kijken naar de resultaten van de terugronde en de ontstane trend in het tweede deel van de competitie.

Hoe dit allemaal praktisch gaat verlopen, is ook voor ons nog niet geheel duidelijk. Verdere info zal zeker via mail met de competitieverantwoordelijke gebeuren.
Meer info : https://www.badmintonvlaanderen.be/news/133097/Competitief-badminton-in-nasleep-van-het-COVID19-virus
Volg de PBA communicatie aangaande de PBA competitie via de Facebook pagina : https://www.facebook.com/Badminton-PBA-vzw-459797724163262/

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 9