PBA - Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Competitie
Inleiding Afdrukken

De competitie in de provincie Antwerpen is met meer dan 300 ploegen de grootste van Vlaanderen, niet alleen door het aantal deelnemende ploegen, maar ook door de verscheidenheid en volledigheid. Er wordt competitie gespeeld door volwassenen, jeugdspelers en senioren. Er wordt gespeeld door mannen en vrouwen, door jongens en meisjes. Zowel hoog- als laaggeklasseerden komen aan bod. Voor ieder wat wils dus. Gezien de reglementen geregeld aangepast worden, is het zaak om op de hoogte te blijven. Dit doe je best door de reglementenwebsite van Badminton Vlaanderen te raadplegen (en misschien meer specifiek het volwassenen competitiereglement C320).

 
Stopzetting competitie seizoen 19-20 Afdrukken

Naar aanleiding van de communicatie van Badminton Vlaanderen krijgen ook wij nu een iets beter zicht op het verdere verloop van onze provinciale competitie:

De competitie voor dit seizoen wordt vroegtijdig stopgezet. Dit wil zeggen dat de afgelaste ontmoetingen in de huidige periode van 12/03 t/m 19/04 alsook de nog te spelen ontmoetingen na 19/04 niet meer zullen plaatsvinden of opnieuw ingepland worden. Badminton Vlaanderen heeft beslist om alle stijgers en dalers te berekenen op basis van de rangschikking na afsluiten van de heenronde om elke ploeg een gelijk aantal matchen gespeeld te laten hebben. Dit betekent dus dat de rangschikking van de ploegen op 31/12/19 zal gelden voor deze berekeningen. Stijgen en dalen zal exact verlopen zoals het normaal op het einde van het seizoen gebeurt. De finale rangschikking zal later nog door de PBA gecommuniceerd worden.

De klassementen die dienen gebruikt te worden voor de basisopstellingen voor volgend seizoen zijn diegene bepaald op 02/03/20 na klassementswijziging.

Natuurlijk houdt de provinciale sportcommissie, gezien de grotere dynamiek in onze reeksen, ook rekening met de vragen vanuit de clubs om bepaalde ploegen al of niet mee te laten stijgen of dalen. Nog meer dan dit bij een normaal competitie verloop zou gebeuren. Dit gaan we individueel bekijken in samenspraak met de competitieverantwoordelijke van de betreffende clubs. Bij de beoordeling van deze bijkomende stijgers en dalers gaan we ook kijken naar de resultaten van de terugronde en de ontstane trend in het tweede deel van de competitie.

Hoe dit allemaal praktisch gaat verlopen, is ook voor ons nog niet geheel duidelijk. Verdere info zal zeker via mail met de competitieverantwoordelijke gebeuren.
Meer info : https://www.badmintonvlaanderen.be/news/133097/Competitief-badminton-in-nasleep-van-het-COVID19-virus
Volg de PBA communicatie aangaande de PBA competitie via de Facebook pagina : https://www.facebook.com/Badminton-PBA-vzw-459797724163262/

 
Einduitslag Seniorencompetitie. Afdrukken

Tijdens het gezellig afsluitingsfeestje op de laatste speeldag van de seniorencompetitie werden ook de kampioenen in de verschillende reeksen gelauwerd:

Gemengde competitie
Reeks A: Ver Secundum 1
Reeks B: Torpedo 1
Reeks C: Rita Serveert 3
Reeks D: De Klamp 2

Herencompetitie
Reeks A: Vanlaer Legends
Reeks B: Linkeroever 1
Reeks C: Bacss 23
Reeks D: Rita Serveert 2

Dat het een spannende competitie was bewijst het feit dat meerdere kampioenen evenveel punten hadden als de tweede in de reeks maar meer gewonnen wedstrijden.

Op zaterdag 25 mei werd voor de tweede keer de BRANT-cup georganiseerd in sporthal Den Egger te Scherpenheuvel. Hierin meten twee van de beste ploegen van onze gemengde seniorencompetitie zich met deze van de Vlaams Brabantse VET-cup. Voor Antwerpen waren de ploegen Ver Secundum 1 en Zwijndrecht 1 en zij konden de wisselbeker weer mee naar Antwerpen brengen.
De uitslag: Antwerpen 5 – 3 Vlaams Brabant

Nog een prettige vakantie en tot in september voor de start van de nieuwe seniorencompetitie.
Luc Van den Heuvel

 
Inschrijving Seniorencompetitie seizoen 2019-2020 Afdrukken

Hier moeten de gemotiveerde senioren zijn om hun ploeg in te schrijven voor het volgende seizoen 2019-2020. Let wel ! niet individueel inschrijven, maar wel per ploeg.

 
Jaarlijks Seniorenfeest Afdrukken

Het competitieseizoen voor de senioren is weldra weer afgelopen. Tijd voor wat ontspanning na de geleverde inspanning. Dit kan op het jaarlijks  Seniorenfeest op 18 mei 2019. Ambiance verzekerd met buffet, muziek, dans en een prijsuitreiken. Alles zal aanwezig zijn. Zeker op tijd inschrijven !

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 9